Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Benzina vs Diesel!

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

Postat în original de SAILOR MAN Vezi post
    Nici nu trebuie , din rapita faci ulei, si-l folosesti ca atare .
    Auzi tu , daca vreau sa ar pe camp iau diesel. Tare conceptie . No offence man !
    Si plantez rapita ca sa fac rost de bani de benzina pentru a mea.

Comentariu

Depinde de stilul fiecaruia de mers. Nu pot alege, am avut 3 masini (1diesel 2benzinare) si am condus destule, si diesel si benzinare, fiecare cu avantaje si dezavantaje... Diesel-consum mic,cuplu la turatii mici. Benzinare-Sportivitate, sunet, consum mult mai mare la aceeasi capacitate, si discutia poate continua la nesfarsit!

Aleg masina care consider ca e cea ma buna alegere pentru SUMA de care dispun,necesitatiile mele si stilul de condus, dar totodata sa o pot intretine! Reviziile sunt cam la acelasi pret... Depinde de fiecare masina in parte cat de des vizitezi service'ul.
      Multi isi fac o parere proasta despre dieseluri deoarece se strica turbo sau alte chestii strict "diesel"... un diesel nu il poti tine doar in forja si sa te astepti sa mearga ca in prima zi!
      Ultima editare de xtazy; 28.Feb.2011, 04:20.
      Yahoo: danxtazy
      Cars: Opel Astra F 1.6SZ & BMW 316i Compact.

Comentariu

Eu prefer dieselurile pentru consumul redus.
        I don`t drive fast, I just fly low!
        DDK Photography
        sigpic

Comentariu

Un diesel de 200 cp va bate intotdeauna un benzinar de 200 cp chiar si cu cateva zeci de kg in plus,la fel vorbim si la 300 cp si la 400 cp....numai ca nu te poti duce in cai prea multi la diesel,de aia este mai la indemana caii la un benzinar.

Comentariu

@mecarm corect, nu te contrazic.
            Un exemplu elocvent Logan diesel 1.5 90cp(1200kg) vs. logan benzina 1.4 cu 75cp(1100kg) stock fara nicio modificare sunt perfect egale in performante 0-100km/h.

Comentariu

Benzina oricand! Nu ma intrebati de ce .. pur si simplu.. ascultati cum suna un motor 6 in linie de la BMW ... sau 3.0 V6 de la Alfa Romeo ..sa nu mai vorbim de v8-uri, v10, etc.. si exemple ar mai fi.
              Desigur ca acum intervin si costurile de intretinere / consum .. nu toti ne permitem consumuri de 15 > in oras ( nici eu .. )
              Desi prefer benzina, am diesel .. si asta, normal, pentru consumul mult mai mic .. dar asta e cam singurul atuu pe care il vad eu... chiar daca probabil mai sunt
              PIETON CU PERMIS.

BMW E34 -2.5tds M51D25OL- w/ 17' M5 wheels (SOLD)

Comentariu

Eu sunt benzinar...sincer nu am avut niciodata o masina diesel in familie...

Comentariu

Benzina e cea mai buna, fuge ca din tun se aude frumos, dar si consumul pe masura! diesel e economic si fuge si el ajutat acolo de o turbina.
                  Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos decat plasticele de ultima generatie

Comentariu

Usor cu cearta ca iese scantei.... mai baieti ce sa zic... eu am avut si benzinar si diesel.... ca forta dieselu este peste benzinar.... ca sprint si demaraje.... benzinaru face legea....mie unu imi plac ambele.... am avut 1.9 td cu aspiratie.... ce sa zic... superba masina... consum maxim de 7 litrii la suta in bucuresti.... cand o sa am benzinar cu motor de 1.9 care sa imi consume atat si sa imi care si 500 de kg.... fara sa sara de cei 7 litrii.... atunci voi alege benzinaru....pana atunci... tot cu masina ma fatzai...fie ea benzina sau diesel.... parerea mea e simpla... nu exista masina perfecta....exista doar utilizarea ei pt ce a fost achizitionata.... vrei drifturi si alte nebunii....ia benzinar.... vrei putere si forta.... ia diesel.....nu o sa se ajunga niciodata la un consens.

Oricum multe masini chiar si daciile din ziua de azi gen logan...ca tot dacie si tot a cazan suna cand inchizi portierele.... care este diesel.... este o imputiciune.... avem la munca una 1.9 si o benzinata de 1.6 ce sa zic.... dieselu e vai steaua ei.... cred ca nu mai tine un an....ca deja face ca toate visele...insa culmea....benzinara are deja 230mii km daca nu mai bine....si e in mintile ei motoru....acum....cine stie.... eu iubesc masina cu consum mic.... fie ea si pe apa plata....
                    Raman fara cuvinte....cand vad ca TOATA lumea minte...
                    Cel mai destept ....cedeaza primul....are altceva mai bun de facut...

Comentariu

Am mers cu toate posibilitățile. Încă îmi place diesel.

Diesel are multe dezavantaje la noi mai ales. Pe afară am găsit diesel cu sute de mii de km care mergeau impecabil, eu contrariat la maxim. Oamenii făceau doar reviziile la timp și conduceau corect. Și de aici începe distracția.

Revizia făcută după număr de km are logică la ei, dar la noi nu prea. Uleiul se schimbă la număr de ore de funcționare. La noi viteza medie e așa de mică încât uleiul își cam depășește numărul de ore. Nu și acolo. De asemenea la noi stai mult blocat în trafic, acolo mai rar. Uleiul recomandat în principiu pentru ei, gen 5W-30, la noi nu este prea strălucit, datorită temperaturilor mai mari, atât din cauza climei, cât și a faptului că mașina stă pe loc. E un cerc vicios. Diesel-ul nu este bun la mers puțin și stat mult, ci invers, la drum întins. Puțini nu opresc imediat motorul după un drum și astfel turbina suferă șocuri termice. Motorina la noi e mai proastă etc. Se adună destule.
                      Un benzinar aspirat e mai simplu și în principiu mai rezistent. Altfel turbine căzute și probleme sunt și la variantele pe benzină, nu este ceva specific diesel-ului.

Ideal ar fi un motor mare aspirat. Mă mulțumesc și eu cu ce pot. Pe un camion ca al meu, un diesel este perfect. La mine cam de la 1000 rpm se mișcă mașina fără stres.

Comentariu

P.S camionul tau....ce masina este ?

Comentariu

http://www.supercars.ro/forum/bmw/638-x3-3-0sd.html

Comentariu

Aha daca era pe benzina....
                            Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos decat plasticele de ultima generatie

Comentariu

Plangea colegul in pumni la consum

Comentariu

La mașini mari, diesel se impune fără discuție. Excepție poate Cayenne Turbo

Comentariu

Procesare...
                                X