Dacă asta este prima ta vizită, asigură-te că
ai verificat secțiunea Întrebări Frecvente prin click pe
linkul de mai sus. Poate va trebui să te înregistrezi
înainte de a putea posta: dă click pe linkul de înregistrare de mai sus pentru a continua. Pentru a vedea mesaje,
selectează forumul pe care vrei să-l vizitezi din selecția de mai jos.
Salut.
Am dat de o problema.
Anul trecut am achizitionat jantele din aluminiu cu cauciucuri de vara si acum doua zile le-am pus pe masina.
Cu toate ca au aceeasi dimensiune cu jantele de iarna si cauciucurile de iarna , am observat ca jantele si cauciucurile de vara fac un zgomot infernal la rulare.
Specific si datele de pe cauciucuri atat pe fata cit si pe spate sunt aceleasi dimensiuni :
205/65/R15 , dar difera o singura specificatie 99H pe fata si 94H pe spate , in rest sunt identice.
Directia nu trage stanga , dreapta si nici cand franez , in schimb parca am rulmentii terminati pe fata , asa de rau se aude.
Ce este de facut?
Sa schimb cauciucurile de pe fata pe spate?
Pai zgomotul e dat nu de dimensiunile anvelopelor , ci de profilul lor . Profil care difera de la un producator la altul. Banuiesc ca nu sunt nici macar pereche , adica de exemplu Dunlop pe fata si Montana pe spate. In cazul asta le poti schimba intre ele, si vezi diferenta .
Sunt pereche:-pe fata sunt Fulda cu aceeasi configuratie si aceeasi dimensiune
- pe spate sunt Michelin cu aceeasi configuratie si aceeasi dimensiune.
Am adaugat poze cu cauciucurile care imi fac in creer.
Am schimbat rotile de pe fata pe spate cu jante cu tot.
Problema sta in felul urmator: - cum spuneati si voi este din cauza profilului.
- apoi , a mai fost o problema si anume ca nu erau uzate uniform, ci in valuri cauciucurile de pe fata .
-de uruit mai uruie dar nu asa rau , atentia o sa fie mai mult pe rulmentii din spate deoarece se pot uza mai repede.
Multumesc mult pentru sfaturi si inca odata ati dat dovada de omenie si un + pentru experienta de care dati dovada.
Adi , multumim de laude. Si cred ca trebuie sa-ti iei alte cauciucuri , ca in alea nu ai baza . Faci un mic efort financiar , dar ... macar conduci relaxat . Si ce-i mai important , in siguranta .
Mi-am schimbat de curand flansa+rulment+amortizoare fata Monroe, problema e ca la bracare maxima de volan stanga/dreapta se aud niste zgomote uneori sau cand trec pe denivelari mai pronuntate.
PS. Sunt montate corect atat flansele cat si rulmenti, singura chestia pe care nu am montat-o a fost acea șaibă care vine la pachet cu amortizoarele Monroe...cumva poate fi asta cauza zgomotelor?
Nu au nimic rulmentii, sunt noi nouti,de calitate SNR,sunt gresati bine, si sunt asezati corect, vad ca si-a mai revenit asa de cateva zile,numai face zgomot.
Procesăm date personale despre utilizatorii sitului nostru, prin folosirea de cookie-uri și alte tehnologii, pentru a-ți oferi serviciile noastre, reclame personalizate, și pentru a analiza activitatea sitului. Am putea partaja anumite informații despre utilizatorii noștri cu partenerii noștri de reclamă și analiză. Pentru detalii suplimentare, vezi Politica de Intimitate.
Prin click pe "DE ACORD" mai jos, ești de acord cu Politica noastră de Intimitate și procesarea de date personale și practici cookie după cum sunt descrise aici. Accepți și că acest forum poate fi găzduit în afara țării tale și îți oferi consimțământul pentru colectarea, stocarea, și procesarea datelor tale în țara unde acest forum este găzduit.
Comentariu