Dacă asta este prima ta vizită, asigură-te că
ai verificat secțiunea Întrebări Frecvente prin click pe
linkul de mai sus. Poate va trebui să te înregistrezi
înainte de a putea posta: dă click pe linkul de înregistrare de mai sus pentru a continua. Pentru a vedea mesaje,
selectează forumul pe care vrei să-l vizitezi din selecția de mai jos.
Da ai si tu dreptate . Scump nescump cand cade ceva tot trebuie sa o fac. Adevarul e ca noi toti vrem masini cat mai frumoase ingrijite dar logic ca nu ne convine sa pice ceva pe la ea asta e trebuie sa ma obisnuiesc si cu astfel de evenimente
Florin a avut dreptate...bucsile de la bascule si pivotul erau terminati, asa ca am schimbat bascula cu totu e ceva ciudat, bascula "de origine" cica, e foarte diferita de ce am avut din fabrica si diferita si de ce am pus acum...o sa pun si furtun pe arcuri sa fie liniste totala...oricum nu mai bate nimic, sunt linistit
Am cam dat o buleala si am nevoie de un sfat...azi la munca s a vopsit un prius pe stopuri cu un lac cu perle albe si arata superb..am zis ca hai sa incerc si eu pe stopuri, ca sa nu le refac cu rosu sau fumuriu ca toata lumea...faza e ca aspectu e foarte tare, practicitatea foarte mica...ziua se vede, da slab si noaptea nu prea are intensitate..am curatat zona semnalizarii si stopu de frana ca sa nu ma pupe vreo unu, da e cu chin si iese cu zgarieturi ca e dat la pistol si e destul de gros...n am chef de caterinca sau critici, chiar nu mi place ce a iesit , ma gandeam ca poate aveti vreo idee cum as putea sa fac...pana la urma le curat cu chiu cu vai, le polishez si le fac iar rosii, intr o luna le termin, da ma gandesc poate are cineva vreo idee mai practica
Nu e ca lacu de stopuri, sa se curete...e exact ca stratu de vopsea de pe masina, numai ca transparent...cred ca ma chinui sa le curat si o sa le dau un polish sa scot cat de cat fata, dupa le dau cu rosu iar...nu dau negru pentru ca tot e risc sa fie prea inchis si cedez psihic..asa la rosu n are ce sa iasa gresit...asta e, m am riscat, n a iesit, ma chinui sa le refac
A fost o chestie de 10 minute..mi a placut cum arata...am facut si eu ..imi place in continuare cum arata si rezolvarea era simpla cu becuri cu leduri, da parca tot nu iesea ceva bine ...n aveam ce si cum sa intreb, ca doar nu stateam pe forum atunci...inca imi plac, doar ca asa imi incalc promisiunea facuta catre mine , sa imbin utilu cu placutu...
Revin cu problema predominanta care nu ii dau de cap.
Dupa ce am slabit frana de mana din maneta interioara ( am fost la mecanic si mi-a strans frana de mana de la maneta deoarece nu tinea cam deloc , iar dupa ce a strans frana de mana tot nu tinea ) la mecanic , problema cu senzorul ASC+T ramane in continuare , senzorul ramanind aprins si controalele nu sunt active.
De specificat ca ABS-ul functioneaza in parametrii nefiind probleme cu acesta .
Am pus cu chiciuc testarul pe ea si ii da o eroare VALVE ENGINERING E38 , deoacamdata nu am depistat acest cod dar azi am desfacut personal rotile pe spate si am verificat unul din senzorii de ASC+T ale masinii , curatand acel senzor si montandu-l la loc aceeasi problema persista.
Se poate sa fie din modul problema ?
Am pus si cateva poze cu etrierul spate dreapta cit si cu martorul si in ultima faza modulul de care vorbeam.
Am schimbat si rulmentul dreapta spate , plachetii de frana fata cit si barele antiruliu pe fata.
Cert este ca nu gasesc aceasta problema sacaitoare cu ASC+T , deoarece este nevoie mare si ma ajuta in unele cazuri dificile.
Va multumesc si astept unele pareri referitoare la aceasta problema.
am si eu o dilema..mi s-a aprins becu de la banzina, dupa vreo 6-8 km am bagat vreo 9 litri si becu tot aprins e; si am mers normal aia 6-8 km, nu aveam cum sa consum 5 litri de benzina. Ce poate sa fie de ce face asa?
Broblema matali , e sa faci o mica inspectie in rezervor. Intai verifici mufele pe acolo sa nu faca cumva scurt de la mizerie . Si daca problema persista ... dai frumusel bancheta afara , desfaci capacul de la rezervor , si scoti ansamblul plutitor/pompa afara . Vezi ca-i chinu draq cu desfacutul la capacul ala , si nu reusesti fara sa nu-l rupi . Atentie mare !
Verifica cablul de otel dintre unitatea de asc si carcasa acceleratorului.
Cand ai schimbat rulmentul sigur nu ai agatat firul de abs cu ceva?
Mai poate fi senzorul de viteza, sau unitatea in sine.
VALVE ENGINERING E38 e eroare de citire la impulsurile axei.
Multumesc mult de sfaturi .
Am verificat tot ce ai spus , dar nimic
Schimbarea rulmentului cit si toate operatiunile de schimbare a placutelor cit si bieletelor antiruliu s-au efectuat dupa reglajul franei de mana , martorul fiind aprins si nefuntionand ASC+T dupa aceasta operatiune.
In fine asta este.......
Acum sa va spun si preturile la piese ( ulei 7 litri Castrol , filtru ulei , placute fata , rulment spate , bielete antiruliu) 785 lei+manopera 100 lei= 885 lei.
Am sa mai pun odata testarul pe ea si am sa vad ce pot sa fac , dar eroarea Valve Enginering e38 ar fii de la modulul ABS , o valva nu ar merge normal ( culmea martorul ABS nu este aprins in bord si funtionarea ABS-ului la franare fiind foarte buna).
Am sa pun si citeva poze referitoare la acest modul.
Sa ne reauzim cu bine si fara astfel de probleme si am sa va tin la curent cu tot ce se intampla , altii sa ia aminte din aceasta problema.
Procesăm date personale despre utilizatorii sitului nostru, prin folosirea de cookie-uri și alte tehnologii, pentru a-ți oferi serviciile noastre, reclame personalizate, și pentru a analiza activitatea sitului. Am putea partaja anumite informații despre utilizatorii noștri cu partenerii noștri de reclamă și analiză. Pentru detalii suplimentare, vezi Politica de Intimitate.
Prin click pe "DE ACORD" mai jos, ești de acord cu Politica noastră de Intimitate și procesarea de date personale și practici cookie după cum sunt descrise aici. Accepți și că acest forum poate fi găzduit în afara țării tale și îți oferi consimțământul pentru colectarea, stocarea, și procesarea datelor tale în țara unde acest forum este găzduit.
Comentariu