Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Probleme tehnice, sfaturi, idei

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

Continuati sa faceti spam pe sectiunea asta si incep a va colora.

Aici is probleme tehnice, nu bursa auto ... aveti topic de cafenea, bateti campii cat vreti voi
    sigpic

Comentariu

In urma reviziei facute de mine la masina, am descoperit un mic joc la bieleta de directie de pe partea stanga. Jocul este mic , si ma intrebam daca e sa o schimb sau sa mai astept ?
      Acum , daca cumva printre voi exista vreun binevoitor, care doreste sa-mi faca cadou o bieleta deaia ... sa stiti ca nu ma supar.
      sigpic

Comentariu

Las-o in pace, te anunta ea cand e de schimbat.
        sigpic

Comentariu

Thunder - ia dezvolta aici problema , referitor la arcuri, si ce mai vrei sa-i faci masinii ! Vrei?
          sigpic

Comentariu

O mica problema, poate stie careva din ce cauza?
            - ieri dupa amiaza vin din oras, bag masina in garaj si schimb 2 prezoane la jante(unul pe fata si altul pe spate), azi dimineata cand sa plec, masina nu se mai misca de pe loc...dau in fata nimic...dau in spate...la fel nimic(frana de mana nu era trasa), pana la urma am fortat mai tare si a inceput sa se urneasca din loc usor.
            Ce poate fi?, e prima oara cand patesc asa ceva.

Comentariu

Nu ai precizat daca noile prezoane sunt la aceiasi lungime ca cele vechi !! Ca daca nu ... e grav , iti ating in fuzeta . Si asta doar pe fata ai putea sa ai problema asta , spatele nu se supara.
              sigpic

Comentariu

Uite ca nu le-am masurat pe lungime, merci de info, sper sa nu bulit ceva pe la fuzete.

Comentariu

Pe alea de pe fata , da-le afara , si vezi cum merge masina. Daca merge usor , acolo era buba. Daca problema persista... suna un prieten.

P.S.- daca sunt cu mult mai lungi decat cele de origine, e posibil si pe spate sa atinga . Mai bine controlezi tot.
                  sigpic

Comentariu

Am venit de la garaj, am demontat pe fata un prezon(unul din cele montate ieri) si la varf este mancat metalul, cam 2 mm este ros.
                    Am facut comparatie cu un prezon normal al jantelor si se pare ca cele montate ieri sunt mai lungi ca vreo 2 sau 3mm.
                    Pe cutia prezoanelor am M12 x1.5 cu L=30mm iar niste prezoane stock din ce am vazut acum pe net ar fi M12 x 1.5 cu L=22mm.
                    Pe fata am pus doar la o singura roata...sper sa nu fi patit ceva fuzeta. prezonul cand l-am scos acum a iesit cu greu, se stricase filetul la varf, la fel si cel stock care l-am pus inapoi pe roata a intrat cu greu putin.
                    PS. Merci de info florine, m-ai salvat, nu stiu pe unde iese varful la prezon in fuzeta, sper inca odata sa nu fi patit ceva.

Comentariu

• Ridica masina pe cric, da roata afara si fa-i o inspectie . Nu cred ca ti-ai bulit ceva pe acolo, dat fiind ca ai putut pleca de pe loc. Logic ar fi fost sa nu insisti daca ai vazut ca nu se misca masina . Clar ca ceva nu este asa cum trebuia.
                      8mm e destul de mare diferenta , verifica filetul in gaura respectiva , si filetul la prezonul original care este acum acolo .
                      sigpic

Comentariu

• Am scos roata, si din ce am vazut acolo, varful prezonului a atins marginea din interior a fuzetei(exact in buza) acolo unde e bagat rulmentul.
                        O sa le ia tatal meu la polizor vreo 2 spire din filet ca sa incapa, oricum am scos si pe spate prezonul si acolo vad ca nu e problema este intact varful prezonuli, nu atinge, doar pe rotile fata era problema.

Comentariu

• Hai sa ma strecor si eu printre voi pe aici.
                          Ieri am fost sa schimb uleiul la e39 . Am vazut ca pe joja nu prea mai era urma de ulei si am zis sa il schimb . Da , a fost greseala mea acum cateva luni de zile cand am achizitionat un ulei Mobil1 5w30 care mi-l recomandase cu multe trambite un reprezentant de service de aici din Craiova. Asadar , am schimbat uleiul cu un Castrol 5w40 recomandat de Chiciuc ( userul cu e46 de pe sait , unde tin sa ii multumesc si pe aceasta cale) si bineinteles si filtrul de ulei.Dupa ce am dat jos uleiul precedent , Mobil 1 , am sesizat doar 4 litri de ulei din 6,5 litri cit intra ( cu toate ca ii mai completasem si pe parcurs cu 1 litru) . Observatie: Motorul nu scoate gram de fum albastru , negru sau alb , nu are scurgeri si nu prezinta nici macar o simptoma de a fii obosit . Si totusi nu se termina belele aici.
                          Mecanicul a sesizat urmatoarele dupa o inspectie mai indetaliata:
                          - bieleta antiruliu rupta , dreapta fata.
                          -rulment dreapta spate , uruie chiar insuportabil ( si culmea chiar pana ieri nu am avut nici macar un zgomot).
                          -dupa strangerea franei de mana de la maneta , deoarece nu tinea decat foarte sus , martorul ASC+T nu se mai stinge si nu mai am controalele de stabilitate si tractiune active .
                          -placheti fata trebuie schimbati fiind uzati .
                          Asadar totul este in lista bineinteles a lui chiciuc care urmeaza sa o opereze
                          Acum eu ma intreb in octombrie de cand am venit cu masina in tara pana acum nu am facut km foarte multi cu ea dar sa fie oare drumurile , uleiul si toate cele pentru ca traiesc in Romania?

Comentariu

• Adi , nu am inteles eu ff bine , dar ai scos 4,5 L din motor si ai bagat 6,5 L cat era normal ???
                            Iar problema cu ASC+T (sistemul de antipatinare) , cred ca este din causa ca ai rulmentul bulit (daca no fi spart) . Se intampla, ca ce drumuri avem prin tara . Intrebarea este daca nu cumva ai si martorul la ABS aprins ?
                            Banuiesc ca placutele de frana , atat fata cat si spate , sunt bune , si nu prezinta uzura .
                            NU ma pricep la mecanica de BMW , sunt doar pareri personale .
                            sigpic

Comentariu

• Postat în original de SAILOR MAN Vezi post
                              Thunder - ia dezvolta aici problema , referitor la arcuri, si ce mai vrei sa-i faci masinii ! Vrei?
                              E de directie sau antiruliu bieleta aia ? Eu am probleme cu cele antiruliu la frantuzoaica mea....I le schimb de doua ori pe an insa , dupa cum se arata de albastra situatia drumurilor de la noi , cred ca trebuie sa majorez "pit stop"-ul la 3 schimburi / an . Cat despre arcuri.....Bine mai "matrozule" , unde naiba ai vazut tu arcuri la Citroen cu hidro-pneumatica ??? Te-am fript la faza asta Astept berea in vara cand vin pe litoral
                              Cat despre ce vreau sa fac la "cazan" anul asta , ma rezum doar la schimbat distributie si bobina de inductie E suficient . Oricum anul asta si-a cam "facut numarul" frantuzoaica : are pivoti noi , autocolant tip carbon pe bord , bielete noi si cred ca si jantele o sa le incalte cu un numar mai mare Poate o "cuplez" la gambe cu niste TSW-uri pe 16 cu caucioacele aferente si gata , ca ma baga in faliment si in divort
                              Si Vis Pacem , Parabellum !!!

Comentariu

• Fitear arcurile de ras !! Gata , m-ai prins ! Ca sa fiu sincer , credeam ca ai si arcuri , iar suspensia hidraulica inlocuieste doar telescoapele . Acestea fiind reglabile dupa bunul plac al soferului .
                                Sti vb. aia ? Cine are sa-i traiasca , cina n-are sa-i creasca !
                                Bieleta in cazul meu este de directie , defapt este capul de bara , care mai suporta pe masina , pana cand oi reveni din voiaj .
                                sigpic

Comentariu

Procesare...
                                X