Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cafenea

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • CIC-ule sa vezi ce cojocel iti dau eu pe carca !
    Pai nu stiu ce sa mai fac , ca vrajeala cu laptele nu a mers. Si ca sa fiu sincer ma gandeam ca de ieri si pana azi ma parasit taratoarea. Si am lasat masina in soare ca mi-a fost lene sa o bag in garaj , si cand sa plec cu ea ..... in portbagaj ma astepta beleaua. L-am prins de coada, cu sila de rigoare , dar mi-a scapat ca aluneca ca draq. Si acum din portbagaj de unde era, a fugit iar in masina (habitaclu) . Bineanteles ca nevastamea a declarat ca nu va mai intra in masina decat dupa ce fac dovada ca a disparut musafirul.
    Am sa las masina in soare sa se incinga cat vrea ea... si sarpele nu are dacat sa moara de foame sau sa plece pe unde vrea el ! Pe unde a intrat , pe acolo sa iasa ! Ca eu m-am saturat sa rascolesc masina .
    sigpic

    Comentariu


    • Hahahhahahahahahhaha
      Esti bestial Florin!!!!!!!!

      Comentariu


      • Inercam si cu ied dar mi-l platesti ))
        Uite asa te-ai facut cu un nou membru )

        Se mai urca dreaq la tine in masina
        https://www.facebook.com/www.crisgarage.ro

        Comentariu


        • Care ma ajuta si pe mine la niste intrebari de mecanica? am examen sambata dimineata.
          Intrebarile de la examen sunt de forma asta, stil grila.

          Tirantii sunt organele motorului care îndeplinesc rolul:
          a) Fac legatura dintre piston si biela prin capul de cruce, la motoarele în doi timpi;
          b) Strâng chiulasa de blocul cilindrilor;
          C) Strâng structura de rezistenta a motorului pe ansamblu;
          d) Strâng rama de fundatie pe blocul cilindrilor la motoarele în doi timpi.
          __________________________________________________ ________
          Utilizarea unui filtru dublu de combustibil din sistemul de alimentare continua a unui motor principal se recomanda, deoarece:
          A) Se poate efectua curatarea elementelor filtrante fara întreruperea functionarii motorului;
          b) Gradul de filtrare se dubleaza;
          c) Gradul de îmbâcsire se reduce la jumatate;
          d) Caderea de presiune pe echipamentul de filtrare se reduce la jumatate.
          __________________________________________________ ____________
          Separatoarele de combustibil sunt agregate care realizeaza separarea amestecurilor de hidrocarburi, apa si impuritati pe baza:
          A) Principiului separarii centrifugale, eliminând apa ce a mai ramas dupa separarea gravitationala si impuritatile;
          b) Principiului separarii gravitationale, în tancul de decantare;
          c) Principiului separarii gravitationale, în tancul de stocaj;
          d) Principiului separarii gravitationale, în tancul de consum.
          __________________________________________________ ____________
          Functionarea separatoarelor de combustibil se realizeaza dupa un program ciclic temporizat, realizat de o instalatie de automatizare, care comanda:
          a) Operatiunile de ambarcare si transfer al combustibilului;
          b) Operatiunile de alimentare cu combustibil a motorului principal;
          C) Operatiunile de separare, descarcare, spalare si supraveghere a instalatiei;
          d) Operatiunile de încalzire a combustibilului înaintea pompelor de injectie.
          __________________________________________________ ___________
          Schimbatoarele de caldura se afla instalate cel mai frecvent pentru sistemele auxiliare ale unui motor diesel auxiliar în:
          a) Sistemul de alimentare cu combustibil;
          b) Sistemul de lansare cu aer comprimat;
          C) Sistemul de ungere;
          d) Sistemul de comanda si protectie a motorului.
          __________________________________________________ _______
          Separatorul de ulei este montat:
          a) Dupa racitorul de ulei;
          b) Înainte de racitorul de ulei;
          C) În circuit separat;
          d) Dupa pompa de circulatie ulei.
          __________________________________________________ ___________________
          Valvula termoregulatoare cu trei cai din subsistemele de racier în circuit închis ale motorului regleaza temperatura apei de racier prin by-passarea unei cantitati de apa:
          a) În raport cu motorul;
          B) În raport cu racitorul;
          c) În raport cu tancul de compensa;
          d) Si deversarea acesteia peste bord.
          __________________________________________________ _______________
          Autoetansarea cu abur este posibila:
          a) doar in cazul CIP, presiunea aburului din interiorul carcasei depasind-o pe aceea a aburului de etansare;
          b) doar in cazul CJP, datorita existentei vidului;
          c) ambele variante a) si b);
          d) doar in cazul CJP, presiunea aburului din interiorul carcasei depasind-o pe aceea a aburului de etansare.
          __________________________________________________ ___
          Batiul ca organ fix al masinii cu abur cu piston are rolul:
          a) de a sustine intreaga constructie a masinii;
          b) de a asigura legatura postamentului de osatura navei prin suruburi;
          c) de a sustine blocul cilindrilor si de a delimita spatiul de miscare a capului de cruce, bielei si arborelui cotit;
          d) de a asigura, prin locasurile special prevazute, fixarea lagarelor de pat care sustin arborele cotit
          __________________________________________________ _________________
          Cand presiunea si temperatura aburului au atins valorile nominale:
          a) se deschide rapid valvula principala de abur pentru alimentarea consumatorilor;
          b) se deschide incet si treptat valvula principala de abur;
          c) se deschide robinetul de purja de fund pentru eliminarea namolului;
          d) se deschide valvula pentru instalatia de stins incendii cu abur.
          __________________________________________________ _____________
          Cantitatea de aer de ardere introdus in focar depinde de:
          a) natura combustibilului;
          b) presiunea de aspiratie a ventilatorului de gaze;
          c) presiunea de refulare a ventilatorului de aer;
          d) temperatura de aprindere a combustibilului.
          __________________________________________________ ____
          Cele mai mici pierderi prin ventilatie se inregistreaza la:
          a) turbinele Curtis;
          b) turbinele cu admisie axiala;
          c) turbinele cu reactiune polietajate;
          d) turbinele cu actiune cu admisie partiala.
          __________________________________________________ ___
          Care din urmatoarele categorii de pierderi de caldura are drept cauza principala nerealizarea unui raport optim intre combustibil si aer?:
          a) pierderile prin ardere mecanic incompleta;
          b) pierderile prin ardere chimic incompleta;
          c) pierderile gazelor de ardere la cos;
          d) pierderile prin radiatie si convectie in mediul exterior.
          __________________________________________________ _____________
          Care din urmatoarele sisteme de propulsie navala prezinta avantajul celei mai mari autonomii de mars in conditiile dezvoltarii unei puteri mari de propulsie:
          a) sisteme de propulsie cu turbine cu abur;
          b) sisteme de propulsie cu turbine cu gaze;
          c) sisteme de propulsie cu motoare cu ardere interna;
          d) sisteme de propulsie pe baza de energie nucleara;
          __________________________________________________ __________________
          Care din urmatoarele suprafete auxiliare de schimb de caldura produce abur pentru alimentarea turbinelor auxiliare sau principale?:
          a) economizorul;
          b) vaporizatorul;
          c) preincalzitorul de aer;
          d) supraincalzitorul.
          __________________________________________________ ___________
          Care din urmatoarele tipuri de garnituri se recomanda la imbinarea tubulaturilor de evacuare a gazelor si la unele tubulaturi de abur cu presiune pana la 16 bar:?
          a) cartonul obisnuit;
          b) cartonul din azbest;
          c) cauciucul;
          d) snurul de azbest.
          __________________________________________________ __
          Care din urmatoarele tipuri de garnituri se utilizeaza la imbinarea tubulaturilor de abur saturat sau supraincalzit, cu presiuni pana la 50 bar si temperaturi de cca. 450 grdC?:
          a) cartonul din azbest;
          b) snur din azbest;
          c) cauciuc;
          d) paranit.
          __________________________________________________ ____________
          Care din urmatoarele tipuri de instalatii de turbine cu gaze (ITG) este conceput dupa principiul de functionare al motoarelor cu ardere interna in 2 timpi cu inalta supraalimentare si baleiaj in echicurent?:
          a) ITG de tip clasic cu ardere la presiune constanta si cu circuit deschis;
          b) ITG cu gaze cu ciclu deschis si cu recuperarea caldurii gazelor evacuate;
          c) ITG de tip clasic si cu circuit inchis;
          d) ITG cu generatoare de gaze cu pistoane libere.
          __________________________________________________ _____
          Care din urmatorii factori influenteaza in mod deosebit cantitatea de aer necesar arderii?:
          a) natura combustibilului;
          b) patrunderile de aer fals in zona cosului de fum;
          c) presiunea de refulare a ventilatorului de gaze;
          d) omogenitatea amestecului de combustibil-aer
          __________________________________________________ _____
          Care este rolul instalatiei de virare al turbinelor?:
          a) realizeaza pornirea turbinei;
          b) turbinele nu au viror;
          c) realizeaza oprirea turbinei;
          d) roteste arborele turbinei pentru a preveni curbarea acestuia.
          __________________________________________________ __________
          Care este rolul regulatorului de turatie in sistemul de reglaj al unei turbine?:
          a) sesizeaza dezechilibrul dintre puterea furnizata de turbina si consumator;
          b) modifica debitul de abur de alimentare;
          c) regleaza presiunea din interiorul turbinei;
          d) modifica turatia turbinei.
          __________________________________________________ ______
          Ce tip de ajutaje se folosesc la treptele de reglare ale turbinelor cu abur?:
          a) convergente;
          b) divergente;
          c) convergent-divergente;
          d) divergent-convergente;
          __________________________________________________ _______
          1. Situatia in care flacara in focarul caldarii prezinta urmatoarele aspecte: culoare rosie, varfurile flacarii sunt negre, nu cuprinde intregul focar, fumul la cos este negru, daca;
          a) procesul de ardere nu are aer suficient;
          b) coeficientul de exces de aer este 1,8;
          c) sarcina caldarii se reduce, iar cantitatea de combustibil scade;
          d) raportul aer-combustibil este corect.

          2. Capul de apa de alimentare a caldarii este format din:
          a) valvula de retinere si valvula de control;
          b) valvula de retinere si valvula de purjare de fund;
          c) valvula de retinere si valvula de inchidere;
          d) valvula de inchidere si valvula de golire.

          3. Care din parametrii caracteristici ai suprafetelor auxiliare de schimb de caldura ale caldarii depinde in cea mai mare masura de regimul termic de lucru?:
          a) diametrul interior al tuburilor;
          b) numarul de coturi al serpentinelor tuburilor;
          c) diametrul exterior al tuburilor;
          d) grosimea peretilor tuburilor.
          __________________________________________________ ____
          4. Care din urmatoarele tipuri de caldari sunt prevazute cu un singur circuit de gaze?:
          a) caldarea triunghiulara normala simetrica;
          b) caldarea triunghiulara normala asimetrica;
          c) caldarea triunghiulara asimetrica ecranata;
          d) caldarea cilindrica normala simetrica.

          5. Care din urmatoarele categorii de presiune are valoarea cea mai mare in caldare?:
          a) presiunea de deschidere a supapelor de siguranta
          b) presiunea de alimentare cu apa;
          c) presiunea de proba hidraulica;
          d) presiunea aburului supraincalzit.

          6. Care este rolul antretoazelor la caldarile ignitubulare?:
          a) rigidizeaza legatura intre cele doua placi tubulare;
          b) asigura transmiterea caldurii de la gazele calde in toata masa de apa a
          caldarii;
          c) transmit caldura spre spatiul de apa al caldarii;
          d) asigura rigidizarea intre peretele din spate al cutiei de foc si peretele posterior al caldarii.

          7.Care este utilitatea aparatului Orsat in studiul arderii combustibilului in focarele caldarilor navale?:
          a) analiza chimica a gazelor de ardere;
          b) analiza continutului de carbonati si bicarbonati de calciu si magneziu in apa de alimentare;
          c) determinarea salinitatii apei-aburului;
          d) determinarea coeficientului de patrunderi de aer fals in caldare.

          8.Care sunt cauzele care pot produce fisura corpului caldarii?:
          a) incalzire neuniforma si o racire brusca;
          b) incalzire neuniforma din cauza ventilatiei din compartimentul masini;
          c) racire brusca prin executarea unor purjeri de suprafata mai prelungite;
          d) tratarea incorecta a apei.

          9.Traseul circulatiei apei in instalatia de alimentare a unei caldari este:
          a) economizor, sistem fierbator, preincalzitor de apa;
          b) preincalzitor de apa, economizor, sistem fierbator;
          c) preincalzitor de apa, sistem fierbator, economizor

          10. Cauza circulatiei naturale a apei in caldare este:
          a) diferenta de temperatura dintre temperatura de vaporizare si temperatura apei de alimentare;
          b) impulsul de circulatie creat de diferenta de greutati specific intre apa din tuburile dispuse la distanta mai mare de focar si tuburile din vecinatatea focarului;
          c) cantitatea de substante folosite la tratarea apei;
          d) presiunea apei de alimentare.

          Comentariu


          • Hai sa ma bag eu sa-ti raspund , cu sfatul ca exista posibilitatea sa fi gresit la anumite intrebari;
            1=b
            2=a
            3=a
            4=c
            5=a
            6=c
            7=b
            8=a
            9=c
            10=b
            11=a
            12=c
            13=b
            14=d
            15=d
            16=b
            17=b
            18=a
            19=d
            20=b
            21=c
            iar din cele numerotate -- 1= a ; 2=c ; 3=d ; 4=d ; 5=d ; 6=d ; 7=a ; 8=a ; 9=b ; 10=b
            sigpic

            Comentariu


            • Ooo...merci mult florine, majoritatea intrebarilor sunt pe domeniul tau de activitate.

              Comentariu


              • Salutare baieti!

                Am o urgenta!

                Am nevoie de un volan, nu conteaza de ce masina
                Am un tractoras si omu cand a mers cu el la arat a ramas cu volanul in mana Pur si simplu s-a rupt de la butuc ... practic tot mecanismul acolo numai din plastic e ( romanii destepti )

                Pana maine daca ma puteti ajuta!

                Astept oferte de la voi!
                Multumesc anticipat!
                https://www.facebook.com/www.crisgarage.ro

                Comentariu


                • Cauta pe la dezmembrari, avem parca doua centre in Constanta.

                  Comentariu


                  • suna ma maine cicule, unde dracu ti o fi mintea...

                    Florine zi cum ai prins serpalaul ) si io cred ca sunt mai multi, ti am zis..
                    sigpic

                    Comentariu


                    • Daca sunt mai multi am puso ! Am prins unul , si sper sa nu mai fie si altii. Ca maine o sa vezi anunt ca vand masina.
                      CIC-ule , eu ii montam un ghidon mah , e mai funny !
                      sigpic

                      Comentariu


                      • Multumesc baieti pentru tot. Avea unchimiu un volan de Dacie prin garaj si mi l-a dat
                        Sa stii ca arata bestial cu ghidon dar nu se stie niciodata ce-mi mai trece prin capul asta )

                        Am gasit pe langa interioara 1 o firma care realizeaza traseu evacuare. L-am intrebat pe tipul de acolo cat costa si mi-a zis 250 lei cu tot cu manopera, teava de 48-50 depinde cum vrei. Mi se pare ok ca pret
                        Poate peste 2 luni asa (poate mai imi revin cu cascavalu) sa-mi fac si eu zambila mai zgomotoasa

                        Voi ce ziceti, e ok ca pret ? Teava este din inox tot, l-am disperat pe ala cu intrebarile dar mai bine asa decat sa plec nedumerit
                        https://www.facebook.com/www.crisgarage.ro

                        Comentariu


                        • pai si...cu o finala ca lumea si o intermediara ajungi la vreo 6, cam cat dai si in alte locuri cand o sa vada coturile si ce mai e, n-o sa ti mai ia atat
                          sigpic

                          Comentariu


                          • Postat în original de SAILOR MAN Vezi post
                            Cine ma ajuta sa-mi scot .... un sarpe din masina ? !! ??
                            Ai reusit sa scapi de sarpe?

                            Comentariu


                            • A scapat de unu Florine n-a mai aparut niciunu?
                              sigpic

                              Comentariu


                              • vezi sa nu gasesti vre-un piton ceva pe acolo... se lipeste Dna. de o posete din piele de sarpe.

                                Comentariu

                                Procesare...
                                X