Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Alfa Romeo 156 1.9JTD 145CP "RedPassion"

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

Salut In sfarsit am ajuns "acasa"...ca noutati ar fi:
    1. Am schimbat bratele superioare si bieletele antiruliu...prezentau uzura avansata si imi creau emotii in curbe.
    2. Am inlocuit farurile cu unele tot originale,dar transformate de un amic in GTA style.
    3. Am facut o serie de teste pe autostrada si aici in zona,sa vad cum se comporta masina in urma ultimului remap...pot sa spun ca este cu totul o alta masina,diferenta sesizata si de doi amici cu care m-am intalnit intamplator in trafic Mai trebuie doar sa ma obisnuiesc o idee cu acceleratia...eu inainte ii dadeam gaz si sub 2000 de turatii,iar acum dupa remap este indicat dupa 2000 de turatii.Ar mai fi si chestiunile cu luat contactul imediat dupa forje(acum trebuie sa astept un minut/doua de mers la relantiu) si evitarea pe cat posibil de dat gaz la maxim cu motorul rece.
    Alfista fino alla morte! Il cuore ha sempre ragione!

sigpic

Comentariu

Daca vrei sa protejezi turbina dupa forje e indicat sa lasi motorul 1-2 minute la relanti inainte sa-l opresti, sau s-a inventat un modul numit "Apexi Turbo Timer" care iti opreste motorul dupa 2 minute iar tu poti inchide usile si pleca si el are programat sa-l opreasca dupa cat l-ai programat 1-2 sau mai multe minute.

Comentariu

Citisem si eu pe undeva de chestia aia,dar nu cred ca poate fi montata la mine,deci ramane,cu toate ca nu imi place,sa las motorul sa mearga la relanti 1/2 minute dupa forje sau drumuri lungi.Mi-am schimbat intre timp si stopurile laterale de pe aripi cu unele albe,asa mi-a mai ramas de vopsit doar stopurile si scudeto in negru mat.In viitor,adica prin Decembrie,ma gandesc sa montez un eleron,iar in Ianuarie /Februarie urmeaza sa schimb distributia,si asa am rezolvat cam tot ce ma doare.

sigpic

Comentariu

Mai pune niste poze cu masina in starea actuala.

Comentariu

Salut...Am noile faruri montate,dar a aparut o problema...geamul de plastic nu mai are pe el pelicula de lac si vad ca deja pe cel din partea dr.au aparut ceva lovituri mici de pietricele.Daca stiam foloseam geamurile de la cele vechi,erau in stare OK,dar acum e prea tarziu,le-am donat.Ce pot face?Sa incerc o solutie de polishare de geamuri sau exista si o alta metoda,vreun lac special?Stiam de existenta unei solutii Xerapol,cica ar functiona bine in cazul geamurilor de plastic,in special dupa ce se smirgheluiesc zgarieturile adanci ???
            Niste poze cu masina in starea actuala voi pune mai pe seara.

Noul lock Evil Dark,cu o noua privire ce va deveni mai agera,dupa montarea unui kit xenon.Am gasit si rezolvarea problemei geamurilor de la faruri...vor fi mai noi decat au fost cand au iesit din fabrica,pintr-o simpla polishare urmata de o lacuire cu un lac special.

sigpic

Comentariu

Cu xenon-ul o sa fie cam naspa ca nu ai lupe in faruri.

Comentariu

Hm...nu stiu ce sa spun,am mai vazut montat xenon pe cateva Alfa 156 si parea ok.Modelul acesta de Alfa Romeo,sta foarte prost la capitolul faruri,toti s-au plans.Cel putin eu am avut mari probleme noaptea pe ploaie ,inclusiv pe autostrada.Acum parca e mai bine,acestea sunt reglate ok,cele vechi nu se puteau regla,aveau bulite mecanismele din care se facea reglajul lor,bateau cam la 5 metri in fata masinii,inclusuv faza lunga!!!Vreau sa fac o proba,iar daca nu functioneaza cum doresc,atunci imi voi lua niste faruri cu lupa.

sigpic

Comentariu

Sunt sanse sa ii orbesti pe cei din contrasens, xenon-ul in farurile fara lupe imprastie lumina aiurea, eu imi umplu mereu frigiderul cand merg cu faza lunga aprinsa, pe scurta am xenon cu lupa si e ok, dar pe lunga nu am lupe la xenon si e deranjant pentru ceilalti participanti in trafic.

Comentariu

Si eu am tot alfa romeo 156 jtd si tot ce am eu de spus in legatura cu aceasta marca auto,este ca se prezinta foarte bine la drumuri fffff lungi si ca este fffffff economica.Eu am mai mult de 20 de drumuri italia -romania cu aceasta masina si sunt fff multumit de ea.
                    Am acuma 180.000 km.

Comentariu

@CATALIN Bine ai venit
                      Sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km fara probleme,intre timp,poti deschide un topic de prezentare a masinii tale.

sigpic

Comentariu

E jale cu J mare ...Timp de trei seri in care masina a mers la relanti cam o ora pe seara,am ajuns la concluzia ca trebuiesc schimbate farurile actuale, cred ca au alta constructie si nu e suficient sa le reglez.Dupa prima seara de reglaje,am dat vina pe becul din farul dr,asa ca le-am schimbat pe toate sa fiu sigur,dar si asa bat mult in stg. invers de cum ar trebui.Pana si dupa modul dubios in care functioneaza reglajele vertical/orizontal se poate deduce ca sunt de pe o masina RHD(cu volan pe dreapta).Ma gandesc sa mai incerc si o alta varianta sa vad daca reusesc sa rezolv ceva,nu de alta dar acum ii cam termin pe cei ce vin din fata.Eu unul vad strada mai mult decat OK,mai ales cu becurile actuale care sunt mai speciale,chiar am fost intrebat daca am xenon .Am verificat farurile si sunt RHD (right hand drive)...asadar,sa le pot transforma trebuie sa vad mecanismul din intrior,sa schimb oglinda si in final polisarea...prea mult pentru mine,mai bine le arunc la gunoi asa cum am aruncat si restul de piese-teapa cumparate sh de pe un anume forum,jeguri provenite din masini aduse din Anglia si imi iau (cum de altfel este politica mea,dar de care din N motive nu am tinut seama...adica,dau un ban si stau in fata) faruri noi,negre cu lupe,xenon si pozitie leduri.

PS: Deci care aveti de gand sa va cumparati faruri sh din dezmembrari,verificati cu mare atentie sa nu fie de pe masini RHD.
                        Schema

LHD = ___/---- (left hand drive)

RHD = ----\____ (right hand drive)

""Basically do NOT get RHD headlights if you live in a LHD country. The flare or step will be on the wrong side glaring at oncoming drivers causing very dangerous driving conditions".

sigpic

Comentariu

Pfffffff , nu ai decat sa le schimbi , nu cred ca merg anumite adaptari sau modificari la farurile RHD.

Comentariu

La mia 156 sotto neve!!! a stat inzapezita doar o jumatate de zi,in urma ninsorii istorice cazute pe aici,prima din ultimii 60 de ani

sigpic

Comentariu

Ma intreb cand ati vazut zapada ce reactie ati avut !? Italienii se sperie usor cred ca au incercat sa dea foc la zapada
                              Frumos filmuletul, imi place peisajul de acolo e de admirat, nu ca la noi troiene de 3-4 metrii de se urca reporterii pe stalpi sa faca materiale pentru stiri!
                              In progress 1st 206+

Comentariu

Bai frate italieni astia sunt dati naibi,s-au pregatit puternic si din timp,nu ca la noi,au inchis scolile,au dat zile libere platite,iar populatia a golit rapid rafturile magazinelor,paste la greu si apa de parca venea Era Glaciara ...Adevarul ca s-au cam speriat,in mod normal aici in zona doar fulguie o zi pe an,prin luna Februarie,dar chestie de o dimineata,nu ca acum.Ieri au anuntat ninsoare puternica pentru seara asta,maine si poimaine,asa ca autoritatile iar au dat de astazi liber la serviciu,au inchis scolile si au anuntat obligatori lanturile la bord in Roma!!!...si bineinteles iar au golit fomistii rafturile magazinelor,de paste si apa,ca na iar vine o ninsoare istorica si nu se stie Intradevar peisajul cu sau fara zapada este frumos,dar cel mai superb este vara mai ales ca de la mine se vede cam toata Roma si chiar si marea.
                                PS:Am dat si eu o tura cu masina pe zapada sa ma mentin in forma...dar am uitat...dimineata toti bagau fotografii la greu,doar trebuia obligatoriu sa aibe si ei o amintire acolo,cu istorica ninsoare ce s-a abatut asupra lor

sigpic

Comentariu

Procesare...
                                X