Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

Tractiune fata are efectul de subvirare , accentuat in special la abordarea virajelor cu viteza ridicata , insa avantajul il reprezinta posibilitatea de a tine masina mai usor sub control prin retrogradare in treapta inferioara si asta datorita greutatii mari pe rotile directoare . Dezavantajul clar este cel de demarare mai lenta , in comparatie cu RWD , intrucat se schimba centrul de greutate al masinii care se deplaseaza pe puntea spate care nu este punte motoare . Si la RWD ai posibilitatea de a ataca un viraj cu viteza mare , cu conditia de a sti ce sa faci cu masina , adica sa mentii o viteza constanta pe tot virajul sau sa reduci progresiv acceleratia ,altfel risti sa iesi in decor cu spatele datorita supravirarii date de puntea motoare si nu ai posibilitatea retrogradarii in treapta si accelerarii ca sa scoti masina de pe trasa imprimata pentru ca rupi aderenta . Ca demaraj , insa , RWD rupe asfaltul si daca observati cu atentie toate masinile sport sau supersport sunt cu tractiune spate . In legatura cu tractiunea integrala nu prea pot spune nimic pentru ca nu m-am distrat , deocamdata , cu asa ceva.......Tind sa cred totusi ca este o frumusete , conditia fiind ca masina respectiva sa nu fie SUV pentru ca acolo deja intervine masa mare a masinii care "taie" din farmec
    Si Vis Pacem , Parabellum !!!

Comentariu

Pe RWD, la demaraj, greutatea se transfera spre spate, avand avantajul de aderenta mai buna. La FWD, aderenta se pierde pe motivul asta.
      AWD sunt foarte avantajate dar in afara de competiile pe macadam sau gheata, au un neajuns pe pistele cu asflat: Au efect subvirator daca nu exista diferentialuri si electronica multa...si chiar si asa, subvireaza, iar daca nu, din motiv ca se trasfera puterea pe rotile spate.
      Miturile in care credem au tendinta de a deveni realitate

Comentariu

Multam de lamurire cu AWD-ul.....nu mai ramane acum decat sa gasesc o masina de "rupt"
        Si Vis Pacem , Parabellum !!!

Comentariu

Tractiunea se muleaza pe stilul de sofat, dupa cum s-a spus si mai sus ... eu unul daca mi-ar fii dat sa aleg as alege tractiunea integrala cu control electronic, masini de genul Evo Lancer sau Subaru Impreza - acceleratie profunda si rapida, control si manevrabilitate ridicata!
          In progress 1st 206+

Comentariu

Optez pentru tractiune spate ! Desii iarna e putin mai dificil !
            sigpic
            M5 E60 because life is a bitch ...
            Detailing auto - stefiPjj

Comentariu

De cand visez eu la o Alfa Romeo SZ d...hm...sistem transaxle, solutie caracterizata de integrarea cutiei de viteze cu diferentialul (in marea majoritate din cazuri si ambreajul),care formeaza un corp unic...o mai buna distribuire a greutati,deoarece cutia de viteze/diferentialul si motorul constituiesc unul dintre componentele cele mai grele de la un autovehicul,asezate aceste greutati in acest mod mai omogen,permite de a se ajunge mai usor la o dispunere mai echilibrata a greutati,lasind o mare flexibilitate in dispunerea axelor fata si spate....oho..visuri pentru a se regasi sistemul transaxle pe o Alfa Romeo de serie viitoare
              Deci,visez si imi doresc tractiune spate pe o masina Alfa Romeo,de serie ...poate pe urmasa lui 159, viitoarea Alfa Romeo Giulia.
              Alfista fino alla morte! Il cuore ha sempre ragione!

sigpic

Comentariu

tractiune fata...(doar tractiune fata am avut)

Comentariu

Am vazut ieri pe discovery channel o emisiune in care testau aderenta masinilor cu tractiune fata,spate,integrala pe zapada/gheata si la testul masinilor cu tractiune fata s-a constatat ca masina avea aderenta mai mare in marsarier fata de mersul inainte.

Comentariu

Eu unu as prefera tractiune fata + tractiune spate = 4x4

Comentariu

Postat în original de PWR Vezi post
                      Am vazut ieri pe discovery channel o emisiune in care testau aderenta masinilor cu tractiune fata,spate,integrala pe zapada/gheata si la testul masinilor cu tractiune fata s-a constatat ca masina avea aderenta mai mare in marsarier fata de mersul inainte.
                      Este exact ceea ce am subliniat cu posturile mele. La plecare, masina se apasa pe puntea opusa directiei de deplasare. Logic ca o masina cu tractiune fata are aderenta mai mare la mersul cu spatele. Este oarecum amuzant insa promit ca de azi inainte sa iau foarte in serios provocarile de genul: "Te fac si-n marsarier fraiere!"
                      Chiptuning si Remapari DIMSPORT
                      sigpic

Comentariu

Pentru România 4x4. Pentru alte tări cum ar fi Germania, RWD.

Comentariu

Procesare...
                        X