Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Benzina - 7 lei litrul pana la sfarsitul anului 2012

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Da a trecut anu de cand am deschis topicu si n a ajuns..e cam 5.45 pe aici..nu e dracu asa de negru..sincer si uitasem de stirea asta de mult..sa zicem ca ma multumeste pretu
  sigpic

  Comentariu


  • #32
   De azi benzina si motorina a trecut de 6 lei/litru...e bataie de joc, preturi la combustibili ca in Germania,Franta,Italia...si salarii de Romania, e inuman.

   Comentariu


   • #33
    Dupa cum tot urca pretul si aici,mai mult ca sigur la vara cand voi veni in vacanta,voi da 2 euro pe litrul de motorina ...norocul meu ca nu am schimbat motorizare 1.9 JTD pe una 2.0 V6 TB Turbo sau asa cum cautam nu demult 3.0 V6 24V 220 benzina
    Alfista fino alla morte! Il cuore ha sempre ragione!

    sigpic

    Comentariu


    • #34
     O sa ajungem sa facem foamea pentru combustibili pentru ca de voie de nevoie romanu` tot merge cu masina.
     I don`t drive fast, I just fly low!
     DDK Photography
     sigpic

     Comentariu


     • #35
      La vara sigur topicul asta va fi de actualitate . O sa ajungem sa mergem cu bicicletele . Se reduce numarul accidentelor, face bine la sanatate , nu mai pomenesc de poluare . Si cel mai important se rezolva si problema locurilor de parcare .
      sigpic

      Comentariu


      • #36
       Acum nu stiu ce sa zic, sper sa nu imi sariti in cap, oare chiar doare acest lucru sau sunt prea putini cei pe care ii afecteaza ?

       Si sa va zic motivul pentru care spun acest lucru.

       Eu personal nu stau in Ploiesti, stau langa Ploiesti si sunt 10 KM din fata portii pana la munca. CU mine merge si juniorul la Gradinita, ca sa merg cu autobuzul nu stiu daca as iesi mai ieftin deoarece merge si mama mea cu mine, deci ar fi 2 abonamente, plus ca masina are capat la marginea orasului, de acolo trebuie sa merg pe jos cam 2 km, si cu juniorul, deci cam pica varianta cu autobuzul.

       Dar, langa locul meu de munca este un liceu, cica de fitze, ca sunt druguri si altele prin el, in fine. Daca stai sa te uiti pe langa liceu vezi numai masini cu mamaliga in geam, zilnic aceleasi masini, plus ca multe masini stiu unde isi au domiciliul, vazandu-le zilnic le memorez si cum umblu mult prin oras imi sar in ochi parcate in acelasi loc. Deci acele odrasle ar putea merge la scoala cu autobuzul, sunt elevi, au redus, deci s-ar scoate mai ieftin, dar ei vin zilnic cu masina, ca se poarta si ca da bine.

       La fel pot spune de colegii de munca, multi stau la 10 minute dar vin cu masina, mai si injura ca nu au locuri de parcare din cauza celor de mai sus, cat se mai plimba sa caute un loc ies dublu cat ar costa un abonament.

       Vazand in fiecare zi aceasta situatie, cel putin faza cu pustimea cu masina la scoala este cam generala pe aici, trag concluzia ca nu ii deranjeaza pretul, daca ai isi permit sa consume 10 ron pe zi pe ars gazul inseamna ca mai sunt si oameni fericiti printre noi.

       Si revin la intrebarea de la inceput, oare chiar doare ca se va face 7 lei sau chiar 10 lei sau suntem noi prea putini ?
       sigpic .

       Comentariu


       • #37

        @Basti77 benzina 6 lei/litru e ca tigarile...un viciu...si tigarile sunt scumpe dar cu toate astea tot se fumeaza la greu.

        Comentariu


        • #38
         Era 7 lei de anul trecut, dar nu au avut mână liberă.

         În primul rând că acolo unde sunt bani de mașină, sunt și pentru combustibil. Dacă au părinții bani să le cumpere mașini, restul e retorică.

         Mă repet pentru a nu știu câta oară. În România nu se trăiește deloc prost așa cum se spune zilnic la televizor. Suntem foarte departe de țările unde în mod real se supraviețuiește și unde valorile sunt cu totul altele.

         Interesting Food Comparison- WOW Images

         Atenție și la câți mănâncă, nu numai cât costă.

         Comentariu


         • #39
          Te pot contrazice putin?
          Nu putem compara mentalitatea si viciile unor oameni care traiesc in alte tari.
          Putem compara insa , mediul unde traiesc si tara dezvolatata in care isi traieste viata.
          De ex: Un angajat in Romania traieste cu un salariu de 600 lei de unde plateste intretinerea 400 lei apoi ce ramane mancare.
          Ok , am sa aud acum da ,dar o familie este compusa din doi sau mai multi membri .
          In acest caz banii care intra in casa se dubleaza dar sunt si mai multe cheltuieli : se mareste intretinerea , consumul de mancare , daca mai exista si o masina plateste si taxele cit si intretinerea ei , dar daca mai punem si un copil sau mai multi cred ca nu ajung doua salarii sa traiesti decent fara sa faci sacrificii.
          Da , in comparatie cu Africa se poate spune ca suntem mai dezvoltati dar sa nu uitam ca de 20 ani tot speram la ceva mai bine.
          Referitor la banii care dau parintii copiilor sub forma de cadou sau alte zicale , ai dreptate dar si aici este vorba de mentalitate unde as avea o intrebare :
          De ce in tarile dezvolatate copiii de 18 ani lucreaza ( sau mai bine zis au unde sa lucreze) ?
          Daca imi permiti as mai avea o intrebare:
          De ce in tarile dezvolatate oamenii pot sa isi cumpere o casa , o masina si isi pot permite sa traiasca mai mult decat decent ( chiar si cu compromisul de a face rate in banca , dar ar avea un loc de munca stabil si cu un salariu decent ) ?
          Si ca sa fiu on am sa pun un link referitor la benzina noastra draga din Romania noastra frumoasa :
          Seful Asociatiei Benzinarilor Particulari: "Exista o intelegere tacita intre benzinari" | EXCLUSIV - Reportaj | Libertatea.ro

          Comentariu


          • #40
           Păi în primul în țările dezvoltate (cred că te referi la vest în general) se trăia din datorie. Era mascată cumva, dar tot datorie se numește. Ei nu au un grad de "împroprietărire" similar cu al nostru. Sistemul era clar. Faci rate, cumperi ce-ți trebuie, muncești, plătești în timp datoria. În principiu numai acest sistem ar fi funcționat, dacă nu existau activități conexe care au dus la presiune și apoi căderi financiare. Practic s-a speculat pe spatele sistemului până acesta a cedat. Acum e la terapie intensivă.

           Asta e o problemă separată de datoriile suverane. Criza mondială este compusă din mai multe piese. Poate și de asta nu a reușit nimeni să ia vreo măsură care să o reducă în mod real.

           Prețul combustibilului nu este altceva decât o altă formă de speculă pe spatele unui alt sistem. Momentan nu se poate fără combustibil fosil pentru că așa s-a vrut. Există tehnologia hidrogenului într-o formă incipientă dezvoltată de BMW acum zeci de ani. Acum vreo 20 de ani ea a devenit și viabilă cu producerea lui pe loc, fără să mai fie vorba despre transport și stocare în cantități mari. Unele țări au și investit în diverse forme în infrastructură, sub numele de autostrăzile hidrogenului. Îți dai seama unde eram acum dacă ar fi fost introdus în urmă cu 20 de ani.

           Apoi petrolul nu mai este considerat o resursă epuizabilă de vreme ce el poate fi produs artificial. Sunt mulți bani la mijloc în exploatările astea, aici e problema. Când ai profit miliarde de €, deci PROFIT, cât bugetul unei țări de talie mică, nu cred că mai există vreo piedică în impunerea anumitor puncte de vedere. Când se mulge definitiv "vaca petroliferă", atunci tot ei vor avea monopol pe alte resurse, pentru că ei au banii și conexiunile. Totul se rezumă la calicie. Vorbim de miliarde profit. Ar avea de unde să scadă la nevoie, dar nah. Plătim noi pentru că nu avem alternative. Și o să plătim tot mai mult pentru că celor bogați nu le mai ajunge. Îmi pare rău, dar când unii mănâncă o prăjitură de mii de €, parcă te întrebi puțin unde am greșit noi ceilalți. Sau când un nene dă 28 de MILIOANE de € pe un apartament. Cu banii ăștia un oraș mediu ca dimensiune ar trăi mult și bine. Doar că ei muncesc pentru ăla. Nu sunt comunist! Numai că nu mai există o minimă moderație din partea lor.

           Revenind la întrebările tale. Nu este vorba de mentalitate și vicii, ci despre realități. Ne-am rupt de anumite realități, am fost prinși în societatea de consum, avem un scop lipsit de substanță. ARUNCĂM tone de mâncare. Consumăm INUTIL chestii fără nici o logică. Gândim tot mai puțin și preferăm căi facile de trecere a timpului fără să ne punem întrebări. Corelează asta cu ce spuneam mai sus.

           Un angajat cu 600 de lei face bani prin alte metode pentru că ar fi murit de foame până acum. Chiar și prin metoda datoriilor dacă tot ai adus vorba.
           Mai zilele trecute asistam la o discuție despre pensionarii din Germania. Eu cel puțin trăiam cu impresia că TOȚI o duc bine. Acum dacă spun despre ce pensii e vorba, comparativ cu România, poate părea bogăție. Pentru ei însă e o problemă majoră la 400€ pe lună. Germania nu este toată egală. Este tocmai ce spuneam, raportările sunt distorsionate uneori.

           Cred că acum la modul superficial trăim mai bine. Știi cum e în China? O familie cu 10 oameni trăiește în 2 camere, mănâncă la grămadă o dată pe zi și fac nu știu ce electronice pentru noi. N-au televizor, radio sau orice alt dispozitiv electronic, nu au curent, nu au apă, canalizare etc. Pentru ăia noi trăim în Rai. Ce nu realizează e că poate sunt mai fericiți așa. Nu se gândesc ca mine că am de plată 15 facturi, că îmi trebuie aia și ailaltă, uneori mă întreb și eu pentru ce.

           În alte țări se lucrează la 18 ani pentru că așa e gândit sistemul. De fapt e mai corect spus, se lucra. Acum șomajul în rândul tinerilor atinge cote alarmante. În țara cu cel mai serios sistem din lume referitor la angajarea tinerilor, de anul trecut s-a renunțat la ei. E ceva fără precedent. Se preferă chinezi. CHINEZI! În Japonia!!!

           Sunt curios cum va fi gestionată situația într-un viitor apropiat.

           Acum câțiva ani am scris niște treburi. Eu n-am crezut în crizele economice pentru că nu mă așteptam să fie lăsat sistemul într-o derivă atât de mare.

           S-a dat un semnal de restrângere a consumului pentru că nu mai sunt bani. Ăia de împrumut despre care vorbeam. Și treaba merge cam așa. Eu mă protejez prin reducerea consumului. Nu mai cumpăr de la X, Y și Z. Bun. Ăștia la rândul lor (X, Y și Z), fie se protejează și ei, fie nu au cu ce să mai cumpere pentru că dacă eu nu cumpăr de la ei, nu au bani. M-am protejat? Da, m-am "protejat" falimentându-mă practic singur. Economia bazată pe consum limitat la acest nivel nu există. Ea va cădea grav. Cine a avut interes?

           După vreo 2 ani de protecție, apar unii și spun că totul e bine, hai să consumăm. Surpriză însă, nu mai are cine să consume. OK, se consumă, dar mult mai puțin decât ar trebui pentru susținerea sistemului. Sistemul este mult mai complex decât am crede noi. Are multe laturi. Una dintre ele este legată de îmbătrânirea populației și forțarea practic în câțiva ani (deja se discută) a eliminării noțiunii de pensionare. Se vrea scoaterea ei pentru că nu mai poate fi susținută.

           Așa numita "iarnă demografică" ne lovește de mulți ani. Ce a făcut vestul? NIMIC! Stimularea natalității este chiar privită ca o măsură periculoasă. Cine are interes? Acum sunt în alertă.

           Altă latură. Relocarea producției pentru a menține profitul. Eu fac cizme în și pentru Europa. În contextul de aici mi se pare mie că forța de muncă e prea scumpă și profitul prea mic. Îi dau afară, închid fabricile și mă duc în China să fac acolo cizme ... pentru Europa. Ăia muncesc pe nimic, am susținere din partea guvernului, totul perfect. Sau nu. Cui vând cizmele? Ăștia în Europa sunt toți șomeri, trag de o pereche de cizme 10 ani, nu le mai schimbă anual. Chinezii sunt prea săraci totuși ca să cumpere cizmele mele de firmă. Pe termen lung mă falimentez singur și SIGUR. Fără cale de ieșire. Puteam să am un profit mai mic și să păstrez productia acasă.

           Acum UE prin strategia asta fiscală comună caută în disperare metode de limitare a accesului produselor extracomunitare. Măi să fie. REFUZ să cred că eu știu mai multa economie ca ei.

           Și sunt extrem de multe exemple de acest fel. Cert este că noi, oricum o dăm, nu prea avem cale de ieșire.

           Comentariu


           • #41
            Acum o luna si ceva daca nu ma insel erea benzina 99 la 6.02/l
            My special girl... Is my car.
            sigpic

            Comentariu


            • #42
             Nu va mai raportati la benzina de 99 ca nu ne mai permitem nici benzina normala d-apoi de 99!
             Un lucru e clar, daca esti investitor si vrei sa faci profit maxim pe timp de criza vii in Romania si te bagi in afaceri petroliere! Anul trecut mai aveam putin si donam tot salariul la Guvern ca sa scoatem tara din criza in timp ce boierii de la companiile petroliere trageau tare, scumpeau benzina ca la sfarsitul anului sa se laude cu cel mai mare profit din istorie!
             In progress 1st 206+

             Comentariu


             • #43
              Pai uite , vine un prieten la tine cu o masina la fel si poate are o finala sport.. si zici ia ma sa mai castig si eu un avantaj bag 99...
              My special girl... Is my car.
              sigpic

              Comentariu


              • #44
               Cred ca titlul topic-ului ar trebui schimbat in "benzina 7 lei/litru pana la sfarsitul anului 2012".
               Vad ca ritmul de crestere in ultima luna si chiar si luna asta este alarmant, isi bat joc de noi, stau si ma intreb de ce si salariile de ce nu cresc in acelasi ritm.

               Comentariu


               • #45
                Chiar la topicu asta ma gandeam cand am alimentat sambata
                sigpic

                Comentariu

                Procesare...
                X