Anunț

Adună
Nici un anunț īncă.

Benzina - 7 lei litrul pana la sfarsitul anului 2012

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • PWR
  a răspuns
  Se pare ca nu o sa fie 7 lei/litru nici in 2014.
  De exemplu astazi un litru de motorina la Rompetrol costa 6,35 in Constanta iar in Bacau 6,20 lei.

  Lasă un comentariu:


 • soosy
  a răspuns
  automat daca combustibilul creste si pretul multor marfuri va fi mai mare,ca si transportatorii trebuie sa mareasca taxa iar in acest fel ei se scuza ca nu au treaba cu restul scumpiriilor,ca statul a majorat "doar" combustibilul

  Lasă un comentariu:


 • PWR
  a răspuns
  Asta-i clar, romanu indura.

  PS. Sa va faceti un full la rezervor inainte sa trecem in noul an 2014.

  Lasă un comentariu:


 • soosy
  a răspuns
  noi suntem prosti sa rabdam si acceptam absolut tot ce se voteaza,inpune

  alte natiuni cu siguranta deja erau in strada

  Lasă un comentariu:


 • PWR
  a răspuns
  Se cam apropie, am inteles ca de la 1 ianuarie 2014 pretul o sa porneasca de la 6,5 lei/litru la benzina/motorina.

  Unul din cele mai mari preturi din zona UE...si culmea ca avem si resurse de petrol in tara...asta e paradoxul, ca sa numai zic de salarii care sunt printre cele mai mici.

  Lasă un comentariu:


 • adrian17071979
  a răspuns
  Se pare ca din 2014 benzina se apropie de pragul din titlul subiectului......

  Lasă un comentariu:


 • PWR
  a răspuns
  Postat īn original de Basti77 Vezi post
  Un litru de Biodiesel costa ~ 4,5 ron, stiu de unde se poate cumpara (PHva),
  Cam scump 4,5 ron/litru, daca as mai gasi cativa pasionati de diesel din orasul meu m-as baga la o instalatie de genu ala la 2000 euro, plus plantat rapita si cultivat pe camp si in mod sigur per total costul de productie nu depaseste 3 ron/litru.
  Avand in vedere ca pretul la combustibili este in crestere, practic in ritmul asta multi vor renunta la masini daca se tot scumpeste asa iar salariile nu cresc.

  Lasă un comentariu:


 • z20let
  a răspuns
  da, eu in 6 luni am facut vreo 11.000km dar vreau sa zic ca numai pt iesiri si drumuri lungi, in Bucuresti nu stiu daca am facut vreo 500 din cei 11.000, asa ca mie imi este ok, si la drumurile lungi le organizez in asa fel incat sa rezolv mai multe chestii deodata

  Lasă un comentariu:


 • CYA ALEX
  a răspuns
  Da am facut confuzie intre bio si ulei...interesant, oricum incepem sa testam combutibli alternativi la 7 lei ne luam biciclete sau mergem mai des pe jos. Naspa situatia. Sigur o sa apara si o solutie mai ieftina.

  Lasă un comentariu:


 • the red passion
  a răspuns
  Benzina in centrul Italiei a sarit de 2 euro litrul...recordul istoric a fost inregistrat in Toscana,practic a fost varful scumpirii,de 2,008 euro/litru deci mai mult ca sigur benzina va fi 7 lei/litru mai repede de sfarsitul lui 2012.

  Lasă un comentariu:


 • Basti77
  a răspuns
  Un litru de Biodiesel costa ~ 4,5 ron, stiu de unde se poate cumpara (PHva), patronul chiar a vrut sa ne dea 40 de litri ca sa testam. Posibil la cele cu filtru de particule sa dea erori dar la cele fara trebuie sa mearga fara probleme. A zis ca poti pune numai Bio dar dupa 2-3 plinuri este recomandat unul de motorina sau sa pui combinat, oricum toata motorina din peco are un procent de Bio. Se face din rapita in combinatie cu motorina, deci nu este Bio 100%, nu mai lucrez in domeniul acesta dar parca era undeva la maxim 5% acceptata motorina in el ca sa nu fie accizat.

  Cu uleiul este alta poveste, merge pe motoarele vechi, clasice, pe cele pline de electronica cu siguranta bordul va fi numai erori

  El are contract cu o firma de transport care merge numai pe Bio, masinile sunt facute sa mearga numai pe Bio (autobuze si tiruri).

  Lasă un comentariu:


 • PWR
  a răspuns
  Bio-diesel nu se face din uleiul de gatit.
  Se face din rapita, se planteaza pe camp, si sunt instalatii speciale(ca sa zic asa o mica rafinarie), sunt destui care au asa ceva in tara, in special cei care se ocupa cu agricultura si au nevoie de multa motorina(Ex. patronul de la FC Vaslui, Porumboiu).
  O instalatie de capacitate mica care poate produce intre 100 si 1000L in 24h costa 2000 euro, detalii AICI.

  Lasă un comentariu:


 • CYA ALEX
  a răspuns
  Bio-disel ulei de gatit, se lasa le decantat uleiul folosit parca si apoi il filtrezi sa scoti impuritatile, poti merge ceva gen 50% motorina 50% ulei fara sa faci modificari citisem eu prin unele locuri.
  De bio-etanol nu am citit, am citit mai mult de hidrogen. Soluti ar fi cateva dar foarte putina documentatie si proiecte neterminate sau esuate.

  Lasă un comentariu:


 • PWR
  a răspuns
  Avem bio-diesel pentru cei cu motoare diesel dar sincer sa fiu nu stiu de unde se poate cumpara si care ar fi pretul, chiar m-as baga sa alimentez cu motorina eco cu miros de gogosi.
  Pentru benzinari ar fi bio-etanolul, dar din pacate la noi nu se gaseste, e mai dezvoltat prin Norvegia,Suedia...brazilia, la noi probabil peste vreo 5-10 ani.

  Lasă un comentariu:


 • CYA ALEX
  a răspuns
  Combustibili alternativi sunt doar ca nu isi face nimeni curaj sa il exploateze.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X