Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Golf 4 1,9 tdi alh - r

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Golf 4 1,9 tdi alh - r

Salutari!
    obiectul prezentarii:
    Golf 4 2003
    1,9 TDI 66KW/90cp
    motor ALH
    cutie 5 trepte 02J

Modificari:

-clean look
    -amortizoare FK
    -arcuri Weitec -30mm
    -strut bar fata Wiechers
    -discuri de frana fata Zimmerman perforate, spate HAD striate si perforate
    -placute de frana Ferodo Premier
    -ambreiaj Spec stage 3 (607 nm) si volant cu masa simpla usurat
    -turbina VNT20 custom si bolt on
    -ntercooler frontal
    -traseu admisie inox modificat
    -duze injectoare pp520
    -MAF de 2,5 AKN
    -MAP pt 3 bar
    -cap de pompa de injectie de 12 mm
    -evacuare fara catalizator si finala
    -soft TCM

Aceasta este lista modificarilor. dupa mai multe peripetii si ghinioane prin care a trecut masina, inca mai am de schimbat chiulasa, urmeaza si modificarea softului pentru configuratie de mai sus. dupa ultima achizitie, capul de pompa de 12 mm, inca nu s-a adaptat si softul pentru a stoarce tot ce se poate din motor.

masina o folosesc zi de zi.
    fiabilitatea se pastreaza in masura in care si stiul de condus este unul normal.
    am participat cu ea si la curse de accelerare pe 402m la ultimele 2 de la vatra dornei I si II la grupa A. masina se misca binisor pentru un alh si pe viitor se va misca si mai bine.

planuri:
    pistoane si biele forjate cca 1300 euro
    ax cu came sport 300 euro
    duze injectoare schimbate cu cele mai mari existente pt alh
    turbina, daca se va impune
    evacuare marita

vise:d
    capota, aripi, hayon din carbon

Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dsc01162.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	40,0 KB 
ID:	46739 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	160420101587.jpg 
Mărime:	110,8 KB 
ID:	46737 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	160420101586.jpg 
Mărime:	112,6 KB 
ID:	46738 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Cursa_Accelerare_vatra_dornei-59.jpg 
Mărime:	94,4 KB 
ID:	46736

Foarte frumos golful tau.Imi plac genul de oameni care isi fac masina sa nu uimeasca la semafor dar care sa plece prima.Incearca sa maschezi cumva intercoolerul dar vezi sa nu faci ceva urat.Si jantele poate mai vor creste in timp ... stii ce zic. Asfalt uscat fara probleme !
    Ultima editare de Pablo; 31.Jan.2011, 22:43.

Comentariu

Bine ai venit!
      Ai modificari foarte consistente pe partea de motor...cred ca fara sa exagerez e cel mai modificat Golf4 care s-a prezentat pana acum aici pe forum.
      Si culmea cum zicea si Pablo...la exterior l-ai lasat cat mai spre stock...practic nu iese in evidenta mai deloc.
      Felicitari pentru modificari,ai investit multi banuti.
      PS. Cati CP are acuma,banuiesc ca peste 150cp? d

Comentariu

"Pe afară-i vopsit gardu' şi înăuntru-i leopardu"

Comentariu

Ar fi cateva pagini de scris referitor la diferitele etape ale modificarilor facute si diversele probleme intampinate si rezolvate.
          Mai sunt cateva chestii de definitivat, cum bine s-a observat: bara fata pentru a integra intercoolerul, jantele, care acum sunt de tabla, dar oricum, mai mari de 17" nu voi pune, cauciucuri mai late, 225, 235 sau 245.
          Ultima masuratoare pe dyno, inainte de schimbarea capului de pompa si cu un soft care era facut pentru o turbina mai mica, vnt17, a relevat 150 cp si 370 nm la roata, adica cca 170-180 cp si in jur de 400nm la motor, in functie de pierderile din transmisie.
          In configuratia actuala si cu un soft pe masura ar trebui sa trec de 200 cp ceea ce se va intampla in urmatoarele saptamani.

Comentariu

Postat în original de john33exe Vezi post
            planuri:
            pistoane si biele forjate cca 1300 euro
            ax cu came sport 300 euro
            duze injectoare schimbate cu cele mai mari existente pt alh
            turbina, daca se va impune
            evacuare marita

vise:d
            capota, aripi, hayon din carbon
            Si cam la cati CP preconizezi ca vei ajunge dupa aceste modificari?

Comentariu

Domnu, tuningul din pasiune, se face pentru feeling, nu pentru o cifra.

Asa trebuie sa arate o masina care are de aratat. Sa nu arate nimic nimanui, decat cunoscatorilor. Multe succese in continuare, o sa urmaresc cu interes.

PS. Vezi ca Weitecu, mai ales cel facut de kw, si nu in sant la timisoara, nu lasa 3 cm neam, asa-i?
              Ultima editare de DeLuXe; 02.Feb.2011, 00:26.
              sigpic

Comentariu

Cai putere cat mai multi, dar sincer, nu ma cramponez de un numar. conteaza senzatia cand apas pedala si simt cum ma afund in scaun.

Dupa remedierea unor defectiuni pot spune intr-adevar ca se simte schimbarea capului de pompa. chiar si fara soft actualizat masina se misca mult mai bine, accelereaza instantaneu si destul de brutal chiar si in viteza a 4-a.

Comentariu

Si s-a mai zica cineva ca diesel-ul nu trage. d

Comentariu

In curand un nou soft si apoi merg la dyno sa vad si niste cifre

Comentariu

Te-ai gandit unde iti vei pune noul soft?... Consider ca pentru a face ce ai facut tu... iti trebuie o doza buna de pasiune si multa rabdare, imi place la nebunie cum iese intercooler-ul in "relief"...

Comentariu

Incepand din 2007 de cand am facut prima modificare mai "serioasa" (duze injectoare schimbate) toate variantele de soft au fost facute de voinea dragos (tcm turbo). am deja un o fila doar trebuie scrisa in ecu. dupa aceea mai tragem putin de ea in sus.

Treaba cu decupatul barei fata a fost o improvizatie de moment dar am in vedere modificarea pentru a incadra si/sau masca intercoolerul. bineinteles ca voi pastra o priza de aer suficienta.

Comentariu

Postat în original de john33exe Vezi post
                          In curand un nou soft si apoi merg la dyno sa vad si niste cifre
                          L-ai resoftat?...cati CP ai in prezent?

Comentariu

Am cam uitat sa mai trec pe aici...
                            Intre timp a aparut si un cap de pompa de alimentare de 12 mm + soft.
                            Nu am facut dyno pentru configuratia actuala dar pot spune ca masina trage biiineeee......

Comentariu

Draguta masina, urmaresc topicul si pe 4t
                              Bafta..
                              TA-Technix - Suspensii Sport pt masina TA

Comentariu

Procesare...
                              X