Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Opel Astra H vs Ford Focus vs Skoda Octavia

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Opel Astra H vs Ford Focus vs Skoda Octavia

Se dau cele trei masini din titlu; toate sunt in varianta diesel respectiv Opel 1.7, Ford 1.8, Skoda 1.9.
    Preturile se invart in jurul sumei de 18.500 euro cu TVA in variantele de echipare medie.

Ce m-ar determina sa aleg una din ele in detrimentul celorlalte doua modele.

Astept reactii la obiect.

Motoarele de pe skoda sunt foarte fiabile,practic sunt motoarele TDI de pe VW, deci daca ar fi sa alegi una din ele,cel bine te-ai orienta catre Skoda.

Comentariu

E simplu opel si ford=faliment + reputatie proasta...nu cred k poti sa compari platforma si motorul VW de pe Skoda cu nici una din celelalte 2.
      Din punctu meu de vedere Skoda clar.

Comentariu

Clar skoda, datorita motoarelor de VW...1.7 opel am mers cu el si e foarte slab, de ford nu pot sa ma exprim exact, da 1.8 mi se pare un motor cam mare si cred ca consuma..tdi am condus si imi place, desi nu sunt fan diesel
        sigpic

Comentariu

Personal aleg Ford . Am condus si Octavia , iar in afara de motorul imprumutat de la VW, ca masina mi se pare un pic cam mare si are tendinta de barca. In cazul Opel , nu vreau sa vorbesc din auzite , nu am avut ocazia sa conduc modele mai noi de 2000 . Fordul, am condus Focus , si Fiesta , si din modelele vechi Siera si Granada . Tin sa zic ca sunt numai bune pt. drumurile din Romania .
          Cand vb. de o masina trebuie sa ne gandim si la service , care trebuie sa fim seriosi , dar in ziua de azi nu prea mai ai ce lauda . Mai toate cauta sa te jupoaie .
          sigpic

Comentariu

Motorizarea diesel de 1.7 de pe Opel stiu ca e de provenienta Isuzu, nu stiu cat de bune,daca ai alege Opel mai bine ai opta pentru dieselul 2.0 care e facut de Opel si pare mai de incredere.

Comentariu

Din cate stiu Ford, la gama Focus, foloseste numai motorul de 1,6 tdci,provenienta Peugeot si 1,4-1,6 benzina.Eu as alege Ford-ul fara discutii,mai ales modelul 2011 .Skoda sta prost la garantii,prea putin la elementele de suspensie si directie.

Comentariu

Am avut ocazia sa conduc cele trei marci , cam vreo 100 de km fiecare (atat urban cat si extraurban) . Incep cu Skoda 1.9 tdi 105 cai .. foarte zgomotoasa atat la relanti cat si in sarcina , consumu destul de ridicat ( 8,1 ) in oras schimbatla 2500 maxim 3000 , afara mers constant cu 110-120
                - Focusu era cel de 1.6 hdi(cel cu motor de peugeot ) si break , foarte sprinten , cutia face totu la el si consumu mult mai mic fata de skoda > respectiv 6,2 % ( acelasi stil de condus ca la Skoda) ; motor mai silentios in sarcina , dar la relanti se aude ca un TDI ; in schimb nu era asa bine antifonata dar prezenta motorului nu se facea asa resimtita ca in skoda
                - Opel astra - putin mai bine antifonata ca skoda , motor ff puturos ... si spatiul cel mai mic la volan ) iar consumul era de 7.5
                Iti sugerez sa mergi pe Ford
                Asta este parerea mea

Comentariu

Motoarele dizal pompa duza de la vw sunt fibile? I-auzi.
                  Opel, sau isuzu, au motoare bunicele, dar stau prost la capitolul racire, foarte des bubuind diverse furtunase, furtunele. Au un plus la design interior si exterior, si la materialele folosite.
                  Skoda ,,fiabila" cum ziceti voi, este o masina supraapreciata, cu pret mai mare decat merita, ca sa nu mai zic ca este o barca, si volanul parca nu e legat la rotile fata.
                  Fordul tot timpul a fost constanta in ceea ce priveste masinile. Elegante dar nu extrem, performante, dar nu extrem, comode dar nu extrem ... o masina care nu exceleaza la nimic, si totusi iese in fata altora la cam toate survey-urile facute in diverse tari. Merg pe Ford.
                  sigpic

Comentariu

Am mers "jjdemii" de km cu ford focus 1.6 TDCI 90 cp, e foarte sprinten trage de rupe (interior plastificat), dar am avut ocazia sa merg si cu skoda TDI si ma lasat placut impresionat la comfortul interior... daca ar fi dupa mine as alege partea mecanica de pe ford si restul de pe skoda... Cat despre opel: "pas" la fiabilitate e cel mai prost din cele 3...
                    Am prieteni care lucreaza in reprezentanta Ford (zona Billa- CT), de la mecanici la reprezentanti si Fordul ca si masina credeti-ma nu are probleme cu mecanica, pe langa "fiabilitatea" celor de la VW care se tot plang de cutiile de viteza...(am avut un unchi care a lucrat in reprezentanta de la Skoda (zona Palazu Mare))...
                    De cele mai multe ori alegerea unei masini este una mai mult emotionala decat una rationala... asa ca te-as sfatuii sa faci un test drive cu cele 2 masini si sa o alegi pe cea care te face sa zambesti mai mult...

Comentariu

Tot pe Ford as merge si eu cu toate ca imi place Opel Astra ultimul model (chiar daca nu-s fan Opel). De Skoda sa nu aud, doar daca e modelul RS benzina sau noul Superb.
                      Miturile in care credem au tendinta de a deveni realitate

Comentariu

De la Ford as alege pt. condusul exclusiv urbam o Fiesta (ultimul model) , iar pt. celelalte drumuri o Kuga .
                        sigpic

Comentariu

Postat în original de DeLuXe Vezi post
                          Fordul tot timpul a fost constanta in ceea ce priveste masinile. Elegante dar nu extrem, performante, dar nu extrem, comode dar nu extrem ... o masina care nu exceleaza la nimic, .
                          Cum nu exceleaza?.. Are cea mai buna tinuta de drum dintre cele 3 .... .

Comentariu

Merg pe Skoda , imi place sound-ul de tractoras fiabil.
                            Opel este si el fiabil dar paleste in fata Skodei datorita confortului si spatiului deosebit de mare in interior.
                            Referitor la Ford , Razvan are dreptate este una din masinile cele mai sigure din punct de vedere al tinutei de drum.

Comentariu

Eu asi merge pe Skoda.
                              Mi se par masini foarte bune.
                              I don`t drive fast, I just fly low!
                              DDK Photography
                              sigpic

Comentariu

Procesare...
                              X