Salut as vrea si eu niste informatii,daca poate sa ma ajute cineva.M-ar interesa daca se poate sa imi montez turbina pe motoru meu Ford Focus 1.6 16v benzina.Si cam ce piese m-ar trebui si eventual mai multe detali despre ce trebuie facut.(As prefera o turbina luata de la dezmembrari ceva mai ieftin).Multumesc
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Turbina pe Ford Focus 1.6 16v
Adună
X
-
Aceeasi chestie vreau sa o fac si eu pe motorul de la Xantia mea de 1.8 16 v . Din cate am inteles de la niste amici , care se mai ocupa de prepararea motoarelor , la mine ar merge pusa o turbina de Alfa cu geometrie variabila.....Deocamdata nu am prea multe detalii dar promit ca ma apuc de "sapaturi" si , cum aflu ceva , "arunc" aici
Si Vis Pacem , Parabellum !!!
-
O intrebare: Chiar crezi ca este nevoie de asemenea piesa pe masina?
Pentru drumurile si circulatia din tara noastra iti spun sincer , parerea mea , nu se merita.
Un exemplu: Un prieten are un Opel Corsa OPC , achizitionata noua , a pus turbina si consumul este undeva la 18-20l/100 km , asadar revin la intrebarea de mai sus , sper sa nu imi iei in nume de rau opinia.
Comentariu
-
Daca omu are oarece intentii , si nu foloseste masina doar de uz familial ... se merita investitia. Din ce stiu eu , si sper sa nu gresesc , ca sa faci treaba asta , in afara de turbina , si modificarile de rigoare la admisie si evacuare , iti mai trebuie , tubulaturile aferente + intercooler ca sa fie eficienta turbina , si blow of valve , din ce stiu eu. BOV reglat la presiune maxima admisa in cilindri pt. motorul tau . Alte axe cu came , si un soft destept , custom. Daca te avanturezi la usurat pistoane si biele, desi nu stiu cine ti le echilibreaza .... mai castigi si de acolo ceva .
Parca asta e meniul pentru ce vrei tu ... acum daca gresesc cumva , va rog sa ma corectati , si nu-mi sariti in cap.sigpic
Comentariu
-
Nush ce sa zic legat de consum eu stiu ca turbina nu iti mareste foarte mult consumu deorece este pusa in functiune de gazele care ies din motor,eu stiu ca de la compresor crestea substantial consumu.Sper sa nu gresesc.Problema ar fi ca dupa montarea turbinei ar cam trebuie mers peste 2500-3000 RM ca sa nu se strice deci ar cam creste si consumu.
Comentariu
-
La masinile in 16 v oricum mergi intotdeauna mult mai turat decat la cele in 8 v . Frantuzoaica mea face nazuri si da in nas daca ii schimb treapta mai jos de 2.500 rpm
asa ca..... Parerea mea e ca o data ce te bate gandul sa dai cu turbina intr-un benzinar care nu a avut
"de la mama lui de pe banda" inseamna ca nu te mai intereseaza consumul deci , logic , te intereseaza puterea
Si Vis Pacem , Parabellum !!!
Comentariu
-
Clar va creste puterea motorului , va primi mai mult aer de respirat , si va arde mai bine amestecul in cilindri . Tu vei simti asta , si te va incanta la culme , adrenalina creste , odata cu greutatea "talpii" .
Daci implicit si consumul . Dar asa cum spuneati si voi ... se presupune ca sti la ce te astepti , asa ca nu ne plangem de consum, cand dorim performante , nu?
Per total , solutia cea mai ieftina , indiferent de situatie , este achizitionarea unui motor turbo , cu toate accesoriile aferente . Chiar daca treaba asta este loterie , ca nu sti ce raie cumperi. Doar sa ai vreun sponsor si sa primesti jucariile moca , atunci se merita sa te apuci de treaba . Stiti cum se spune ce-i facut cu mana ta se numeste ....... si-ti da satisfactie maxima. Maxima , am spus !
Si mai e o treaba , daca optati pentru o putere in plus a motorului , trebuie sa luati in calcul si celelalte sisteme ale masini . Franele se vor solicita mai mult , deci vor trebuii up-datate , suspensia la fel .sigpic
Comentariu
-
Parte cu inlocuitu tot motoru nu ma intereseaza prefer sa il inbunatatesc pe acesta cat se poate.Sunt curios daca as gasi la dezmembrai toata instalatia turbo de la o masina cu motor de 1.8 benzina(una de 1.6turbo presupun ka e foarte greu de gasit sunt modele mult mai noi)Si daca as putea sa o pun pe motoru meu.???
Comentariu
-
Sau poti comanda un kit nou nout turbo direct de pe net(ebay), doar turbina cu tot cu transport te ajunge cam la 550 Lire sterline.
Specificatiile turbinei: .For universal 1.2L~2.4 L Petrol Engine
http://cgi.ebay.co.uk/TD04HL-19T-6-T...item5643dc2ca1
Comentariu
-
Uite sa ai idee ce poate sa faca o turbina dintr-un motor de 1,6 .
https://www.youtube.com/watch?v=fYAS...eature=related
Comentariu

Comentariu