Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cum sa scot un sunet frumos din turbodiesel???

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Cum sa scot un sunet frumos din turbodiesel???

Dupa cum suna si titlul,as dori sa scot de la megane-ul meu diesel de 101 caluti un sunet frumos.nici prea puternic,dar nici asa silentios ca acuma.Eu mai stiu cateva variante,dar pana acuma am avut numai benzina si era altceva.
    Asadar va intreb pe voi cunoscatorii sau pe cei care ati incercat.Deci variantele stiute de mine sunt:toba finala si eventual eliminarea intermediarei(repet,nu stiu cum suna dieselul),si o supapa BOV pe turbo.
    Daca stiti voi alte variante va astept cu sugestii.Ms.Eventual si daca aveti asa ceva de vanzare astept oferte.

Vezi filtru de aer... incearca ceva de la K&N ...se simte diff pe la 2000 de turatii...sau cand accelerezi brusc... eu am filtru aer pe masina si se aude o diff...am si evacuare sport...dar filtrul face diff...

Comentariu

Asta ar insemna sa iau unul extern si trebuie studiata putin problema,ca trebuie pus undeva unde sa prinda aer rece,si nu stiu cum imi incape pe sub capota,dar o sa studiez putin problema.Mai mult m-as indrepta spre evacuare,dar nu sunt sigur de rezultate.Ms de sugestie.

Comentariu

Din ce stiu eu , nu prea ai ce sa-i faci la diesel. Ce te-a sfatuit Little , te ajuta doar la functionarea mai buna a motorului, mai ales de jos, si in traficul aglomerat . Legat de evacuarea sport .... la diesel e mica diferenta de zgomot, nu are impact ca la benzinare , si nu se merita investitia , daca ne referim exclusiv la zgomot.
        sigpic

Comentariu

Pe diesel e mai greu sa scoti un sound mai sportiv, dar oricum fata de ce este stock se poate imbunatati daca schimbi evacuarea(toata cap coada) sau pentru inceput schimbi doar toba finala.

Uite niste exemple de evacuari schimbate la fel ca si motorizarea ta:

YouTube - Sebring Megane Extreme 1.5 dci 105cv

YouTube - Echappement Inoxcar Clio DCI 1.5

YouTube - bruit de ma saxo 1.5D video 2

Comentariu

Pai da ! In afara de Saxo ca nu are turbina , si se aude cat de cat , restul ..... nici nu se simt . Urechea mea afoana nu a simtit nici o imbunatatire la sound .
            Mai tare se auzea motorul.
            sigpic

Comentariu

Saxo se aude super misto si se mai aude putin infundat Inoxcar, de prima nu mai zic ca in afara de zgomotul motorului in schimb nimic interesant.
              https://www.facebook.com/www.crisgarage.ro

Comentariu

O varianta ar fi acest filtru de aer sport de la K&N iar in caz ca te intereseaza, poate cumpar si eu unul ca si eu am diesel.

RENAULT MEGANE 1.5 DCI 2002 - 2009 K&N AIR FILTER KN | eBay UK

Comentariu

Ms pentru raspunsuri. Si mie imi place saxo cum suna si la clio se vede umpic diferenta, o sa mai intreb pe la baietii care se ocupa cu evacuari sa vad ce pot face ei. In legatura cu filtru ala am eu pus pe un megane coupe 1.6 16v 107cp, dar nu e mare diferenta la sunet. Banuiesc ca la diesel va fi si mai mica.

Comentariu

La diesel filtru asta sport...sunetul nu il schimba ci doar urca mai usor in ture...se tureaza mai bine...din cauza se poate ca si consumul sa creasca putin(practic baga mai mult aer mult mai usor).
                    Singura solutie e sa schimbi evacuarea(ideal ar fi cap coada si sa pui si teava mai groasa de 60mm in diametru)...iti recomand la Borla in Pitesti...ieftin si bun(cam 1000 ron ar fi toata afacerea...poate chiar mai ieftin).
                    Inca cateva filmulete gasite cu evacuarile schimbate:

Aici suna cam aiurea...zici ca e o scroafa YouTube - exhaust system clio dci de-cat 60mm

Aici una care suna mai frumos...cred ca are evacuare din inox YouTube - Pro Inox Clio2 DCI

Si inca cateva aici:

YouTube - clio dci sound

YouTube - clio 1,5 dci mit nen muffler

YouTube - Eliminazione silenziatore New Clio 1.5 dci

Comentariu

Stiu de baietii din Pitesti,dar din pacate mie imi trebuie ceva in zona ms,bn,cj,dar o sa mai caut.O sa incerc varianta de a inlocui intermediara cu o teava simpla si ceva finala sport,poate inox.

Comentariu

Postat în original de sadsmile Vezi post
                        Ms pentru raspunsuri, o sa mai intreb pe la baietii care se ocupa cu evacuari sa vad ce pot face ei.
                        Ce ai mai rezolvat ? Ai aflat ceva ? Poate ne spui si noua , sa stim si noi ce si cum.
                        sigpic

Comentariu

Spre rusinea mea inca nimic pentru ca am tot fost plecat din localitate si nu am reusit nicicum sa ma duc la atelier, dar de indata ce vb cu ei,va impartasesc si voua solutia.

Comentariu

Ceva de genul caut si eu la bora...ceva mai gros si mai sportiv sa zic asa
                            eu am filtru K&n dar la toba stock nu este absolut nici o diferenta
                            ii doar de consum(care ii ceva mai mica decat cu cel normal)si se aude motorul ca "respira" mult mai usor

ma bate gandul sa pun un traseu de inox dar is costuri cam mari pentru a obtinu un sunet(doar pentru sunet sa dai banii astia)

Comentariu

Nu doar sunet, poate si ceva CP in plus daca schimbi tot traseul, eventual si cu un catalizator sport.

Comentariu

Procesare...
                              X