Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Problema Ford Focus

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Problema Ford Focus

Am si eu un model de Ford Focus 1.8 din 2004 cod motor EYDC, este prima mea masina . Prima masina inevitabil apare si prima problema. Am observat in ultimul timp ca pedala de frana devine tot mai greu de apasat. Este o problema foarte grava, ar trebui sa apelez acum la un service sau mai poate astepta problema? Daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat as fi recunoscator.
    Ms.

Pompa de frana sa aiba ceva, placutele de frana banuiesc ca le-ai verificat?

Franeaza bine masina?

Comentariu

Ceva probleme la franare sunt. Pompa de frana e ok pentru ca e schimbata de putin timp. Totusi ma gandesc sa nu fi prins rugina pe la placute, eu m-am uitat asa si nu am vazut rugina, dar cand actionez frana dupa ce masina stationeaza o perioada indelungata apare un scrasnet care nu se aude foarte tare.

Comentariu

Pai da jos etrierul la una din rotile fata si verifica starea placutelor, e o treaba simpla, nu dureaza mai mult de 30 de minute.
        La final fa o aerisire pe toate rotile, cumpara un bidon de 1L de lichid de frana mai intai pentru completare.
        Suplimentar poti face o gresare a culiselor de la etrieri, intretinere care este indicata cel putin la fiecare schimb de placute de frana, cu Motul Grease 100 sau Motul Grease 200 sau TRW Brake Grease, etc).

Aerisirea instalatiei (o persoana in cabina la pedala de frana):
        - se fac usor pedale pana se simte putina rezistenta. In momentul cand se simte rezistenta in pedala, persoana din cabina trebuie sa tina apasata pedala fara sa-i dea drumul iar persoana de la roata va deschide aerisitorul. Cand pedala de frana atinge podeaua, aerisitorul va fi inchis. Se repeta operatia pana cand pe furtunul transparent, atasat cu un capat intr-un vas/PET cu lichid iar celalalt la aerisitor, nu mai ies bule de aer.
        Operatia de aerisire se face in urmatoarea ordine: dreapta spate; stanga spate; dreapta fata; stanga fata.

Comentariu

Am stat aseara pana tarziu si am urmat pasii pe care mi i-ai sugerat. Se pare ca placutele de frana trebuies inlocuite am vazut ca au prins rugina.
          Lamureste-ma, am cautat pe net placute de frana si am vazut ca diferenta dintre un set de placute frana ROADHOUSE si un set de placute de frana FERODO e de aproape 150 lei. Merita diferenta de pret, sau pretul e umflat numai de numele brand-ului?

Comentariu

Diferenta de pret este asa mare pentru ca ai ales placute pentru rotile fata(Ferodo) si spate(Roadhouse), placutele pentru rotile spate sunt mult mai ieftine pentru ca au dimensiuni mai mici, conteaza si producatorul.
            Iti recomand Ferodo chiar daca sunt mai scumpe, cam ala este pretul pentru placutele fata 220 ron, eu zic ca nu e mult avand in vedere ca le schimbi odata la minim 40 000km parcursi.
            Si pe rotile spate tot Ferodo iti recomand daca gasesti, sunt de calitate foarte buna si nu produc acel scartait la franare.
            PS. Vezi ca fie originale(sa aiba holograma) placutele Ferodo pentru ca exista multe contrafacute pe piata.

Comentariu

Si eu ma gandeam sa cumpar din astea dar voiam sa mai cer parerea cuiva. Mersi pentru sfat!

Comentariu

Procesare...
              X