Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Dovada ca suntem furati la pompa

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Dovada ca suntem furati la pompa

Testul facut de un sofer roman la o benzinarie.

Barbatul afirma ca a mers la o benzinarie(statia Floreasca) din capitala cu un bidon de trei litri.
    In momentul in care l-a umplut insa cu motorina, acesta a constatat ca, de fapt, trebuie sa plateasca pentru 3.33 litri.
    "La un calcul simplu, la un plin de 50 de litri esti furat cu 5 litri".

Sursa: stirileprotv.ro

Asta asa este.
    De aceea cand alimentam cu orice carburant auto ( benzina , motorina , GPL ) din alte tari mergem mai mult , nu infundam sistemul de alimentare si nu exista astfel de practici.
    Dar suntem in Romania , tara tuturor posibilitatilor.

Comentariu

Vezi ca sticla aia e plina pana la refuz.
      Oare daca punea pana la nivel cat ii intra?

Comentariu

orice "furt" de genul este facut pe responsabilitatea dealerului, depinde si la ce statii alimentezi, daca alimentezi la cucurigu tot ce e posibil, pe o piata cu concurenta e cam imposibil de practicat, deoarece risti o afacere imensa,si pt ce?articolul este cam ambiguu,lasa loc de interpretari si nu e corect.
        Aici sunt altele la mijloc, incercati putin sa va detasati si sa ganditi "out of the box", cand o sa reusiti o sa intelegeti pe deplin.

Comentariu

Este irelevant testul cu PETul pentru ca acel PET poate are sau nu are 3 litri.

Am fost la o firma care imbutelia apa/suc in PETuri, de 2 si 5 litri. Acestea erau umflate de catre ei din fiole, acolo am vazut cum un PET poate avea sub 2 litri sau peste 2 litri, totul depindea de reglajul masinii. Daca masina este dereglata, daca presiunea este mai mare sau mai mica, apar tot felul de PETuri de diferite dimensiuni.

De aici si diferenta ca unele PETuri au 5 litri pana la capac si altele au sub capac. Masuratoarea trebuia facuta cu vase calibrate, gradate, nu cu un PET de 2 lei. Posibil sa fie cantitatea scrisa pe bon, posibil sa nu fie.
          sigpic .

Comentariu

@z20let & Basti77- Bun , haideti sa dam crezare celor scrise de voi.
            Dar hai sa facem si un test.
            Test pe care daca il faceti sau l-ati realizat ati vazut ca este asa cum voi spune eu.
            Mergem cu una din masini in orice tara europeana din vest si alimentam , facem consumul si vedem cum "toarce" si motorul.
            Apoi venim in tara si alimentam de oriunde doriti si facem acelasi lucru.
            Concluzia?

Comentariu

concluzia este traficul de la noi, drumurile in stare jalnica, neconcordanta la semafoare...si multe altele pt care nu am spatiu si timp sa le insir,va reamintesc ca avem una din cele mai performante rafinarii din Europa(PetroBrazi).Test facut de mine in Bucuresti am mers intr-o noapte in Bucuresti cu masina,trafic nu foarte intens cu 100 constant pe o distanta destul de mare si ce sa vezi, am prins toate semafoarele pe verde...nu am vrut intentionat sa testez pur si sipmlu am realizat dupa aceea, asta ca sa va faceti o idee.Restrictii de 50 60 in oras si semafoarele centrate la 100 si cine stie ce alti algoritmi,nu e domeniul meu asa ca pot doar sa presupun

Comentariu

Postat în original de cangri Vezi post
                Vezi ca sticla aia e plina pana la refuz.
                Oare daca punea pana la nivel cat ii intra?
                Ai dreptate, dar totusi sunt 300ml in plus, in mod normal nu cred ca intra asa mult.
                Concluzia e ca, dupa ce ca sunt scumpi combustibili sa te mai si fure la pompa, deja e culmea nesimtirii in tara asta.
                Din cate stiu orice statie peco are o canistra etalon si se pot face verificari de catre oricine doreste iar marja de eroare a pompei ar fi de +/- 2%.

Comentariu

Postat în original de adrian17071979 Vezi post
                  @z20let & Basti77- Bun , haideti sa dam crezare celor scrise de voi.
                  Dar hai sa facem si un test.
                  Test pe care daca il faceti sau l-ati realizat ati vazut ca este asa cum voi spune eu.
                  Mergem cu una din masini in orice tara europeana din vest si alimentam , facem consumul si vedem cum "toarce" si motorul.
                  Apoi venim in tara si alimentam de oriunde doriti si facem acelasi lucru.
                  Concluzia?
                  Ai dreptate, treaba este ca si in vest in multe locuri gasesti carburant tot din Romania, rafinariile noastre dau la greu acolo, numai ca, acolo aditivarea se face cum trebuie. In multe statii aditivarea se face in Peco, multe statii cumpara carburant de la concurenta si isi fac aditivarea ei, cu aditivii lor. In Romania acesti aditivi mai ocolesc statia in sensul ca, de exemplu, bidoanele de la OMV de multe ori in loc sa le bage in statie baietii de acolo le mai vand.

Cum un bidon de 5 litri costa acum cativa ani 12.000 ron si se vindea la negru cu 4000-5000, catre firme cu flote auto care faceau rost de carburant contrafacut, tu ajungeai sa platesti carburant aditivat dar primeai carburant aditivat mai slab sau deloc.

Personal faceam rost de cei 2 aditivi de la OMV, in perioada cand nu cumparasera Petrom si ii foloseam dupa indicatiile baiatului din statie. Daca si acum mai exista aceasta practica, de aici diferentele de calitate la unele firme. Sa nu mai vorbim la noi de francize, nu conteaza producatorul (exceptand Luk care nu are asa ceva) ca intram in detalii care pot deranja
                  sigpic .

Comentariu

Procesare...
                  X