Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Care sunt mașinile cu cel mai mic consum?

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Care sunt mașinile cu cel mai mic consum?

Preţul carburanţilor a explodat la sfârşitul anului trecut şi nu dă semne că va scădea prea curând, iar acum mai mult ca niciodată principalul criteriu la achiziţionarea unui automobil este consumul de carburant.

Preţul carburanţilor a crescut în luna decembrie de trei ori în mai puţin de două săptămâni. În prezent, cel mai ieftin sortiment de benzină a ajuns la 5 lei/litru. Anul acesta, preţul carburanţilor s-a majorat cu şase bani pe litru ca urmare a creşterii accizei la carburanţi

Această situaţie nu este întâlnită numai în ţara noastră. Spre exemplu, în Austria, dimineaţa este afişat un preţ pe litrul de motorină de 1,229 euro, iar după amiază, la aceeaşi staţie, preţul este de 1,336 euro, o creştere de 10,7 cenţi, în doar câteva ore, fără nici o explicaţie. La benzinării au fost creşteri de preţ şi cu 12,4 cenţi pe parcursul unei zile, la motorină.

Grecia şi Suedia sunt alte două ţari unde preţul carburanţilor a luat-o razna.
    În aceste condiţii, cei care vor să îşi cumpere un automobil se uită în primul rând la consumul de carburant la achiziţionarea unui automobil.

Sursa: Capital

Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	clasa_compacta_cel_mai_mic_consum.JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	37,8 KB 
ID:	46473Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Clasa_medie_cel_mai_mic_consum.JPG 
Mărime:	35,5 KB 
ID:	46474Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	SUV_uri_cel_mai_mic_consum.JPG 
Mărime:	38,5 KB 
ID:	46475

Cred ca o alternativa sunt masinile hibride,pana a sa le scoata pe cele full-electric.Atunci sa vad ce o sa faca astia cu combustibilul,dar mai este pana atunci .

Comentariu

La clasa compacta vad ca Megane-ul 1,5dci 105cp e cel mai economic....pe cand la clasa SUV nu ma asteptam ca duster-ul sa fie cel mai economic la motorizarile diesel.

Comentariu

Era VW Lupo pe vremuri acum banuiesc k au iesit altele mai economice.

Comentariu

Daca e sa vorbim de o masina de pe vremuri, cred ca Fiatul Polonez nu era intrecuta de nici o masina .
          sigpic

Comentariu

Auris HSD 3,8l/100 de km, benzina, mixt.La cat merg eu,as face o economie de 1000 de euro pe an,la preturile actuale,nu la cele care se vehiculeaza.

Comentariu

VW Polo 1.2 Tdi, un motor exceptional din punct de vedere al consumul de carburant. Am vazut si 4% consum urban.
              sigpic

Comentariu

E normal la 1200cc sa ai consumul ala,chiar e super la oras cu un polo diesel...e micut,o parchezi usor.

Comentariu

Disel, 1.2, 3 cilindrii ... reteta ideala pentru consum. Si culmea ca au scos 70 cai din el.
                  sigpic

Comentariu

Postat în original de DeLuXe Vezi post
                    VW Polo 1.2 Tdi, un motor exceptional din punct de vedere al consumul de carburant. Am vazut si 4% consum urban.
                    Permite-mi sa te contrazic .Si daca acel computer de bord iti afiseaza 1% tu il crezi ?

Comentariu

Depinde pe ce interval a scos acel "4%". Daca era afisat dupa vre-o 200 km parursi, consumul indicat de CB este foarte apropiat de realitate.
                      Miturile in care credem au tendinta de a deveni realitate

Comentariu

Procesare...
                      X