Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ajutor achizitionare masina SH

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Ajutor achizitionare masina SH

Neatza ppl,

Am decis sa imi vand vechiul autovehicul un seat cordoba din 95 si sa imi cumpar altceva, mai nou mai bun.
    Dupa ceva cautari pe mobile, autoscout si alte siteuri de profil din DE am ajuns concluzia ca urmatoarele modele de autovehicule s-ar plia cel mai bine pe nevoiele mele:

Masina normala, cat mai fiabila cu putinta, preferabil cu o putere in jur de 100 cp dar daca masina e de clasa mica accept si 75 , benzina , AC/Clima , si cat mai multe optionale

Si acum masinile.

VW GOLF 4 / BORA , motor 1.6
    VW POLO 9N 1.6 sau 1.4 101 cp
    SKODA OCTAVIA1 motor 1.6
    TOYOTA COROLLA E12 motor 1.6
    HONDA CIVIC EP2 motor 1.6

Stiu de fiabilitatea grupului VAG sunt mandru posesor al unui Polo 9n si fost posesor de golf4 1.9 tdi dar m-ar interesa sa aflu pareri si din partea posesorilor de alte marci special toyota si honda.

Cred ca am uitat sa precizez ca ma intereseaza sa imi iau masina SH din DE in limita a 4000 euro ca sa imi mai ramana banii si de inmatriculare / distributii si alte mici reparatii pe care le faci la orcie masina SH achizitionata
    Acum va cer ajutorul in a ma decide spre ce masina sa ma orientez.

Parerea mea Vw sau Skoda .
    De ce am optat pentru binecunoscutele aceste marci german si "metis" german?
    Pai hai sa o luam incet dar sigur.
    Tehnologia nemteasca vs japoneza , din punct de vedere al robustatii gradului de fabricare a oricarei piese de pe astfel de masini germane lasa mult in urma fabricantul japonez.
    Din punct de vedere al confortului sigur aici au iar germanii un cuvant greu de spus.
    Daca mai punem si intretinerea ........clar blonjii cu ochii albastri sunt deja la o lungime de masina fata de japonezi.
    Cu toate acestea , japonezii sa nu uitam au si fabrici in Europa dar cum stim prea bine este diferenta intre original si ulterior o fabrica construita departe de "mama" ei.
    Acum alegerea este exclusiv doar a ta , insa la acesti bani sigur iti face cu ochiul Vw -nul care il cunosti destul de bine din spusele tale.

Comentariu

Si japonezi fac masini fiabile(Toyota,Mazda), dar din ce ai enumerat tu...eu as alege dintre VW Golf si Skoda Octavia.

Comentariu

N`am detinut vreun model de masina din lista ta.. insa am mers cu majoritatea.. ai spus ca ai avut golf 4, nu vad nici un motiv pentru care sa iti iei iar aceeasi masina.. decat daca iti place foarte mult.
        Eu as alege Honda Civic, e cea mai 'exclusivista' (intr-un fel), e foarte frumoasa si fiabila, iar motorul de 1.6 110cp e mult mai sprinten decat 1.6/1.4 pe golf sau octavia.
        PIETON CU PERMIS.

BMW E34 -2.5tds M51D25OL- w/ 17' M5 wheels (SOLD)

Comentariu

Postat în original de adrian17071979 Vezi post
          Tehnologia nemteasca vs japoneza , din punct de vedere al robustatii gradului de fabricare a oricarei piese de pe astfel de masini germane lasa mult in urma fabricantul japonez.
          Prietene .... esti cu vreo 20 de ani in urma. Japonezii (Honda/Toyota/Subaru/Mazda/ Nissan/ Mitsubishi) umilesc in toate topurile de fiabilitate BMW & Audi.

Sumi: Civiccccc, mai ales ca alergi masinile iar 1.6 de pe Civic se duce bine.

Comentariu

Nu ma intereseaza in special o masina mai sprintena sau mai exclusivista, ma intereseaza o masina fiabila care in 2-3 ani de exploatare in romania sa nu imi faca probleme majore.
            Si prin probleme majore ma refer in regim de exploatare normal sa nu cada : motor / cutie (care din cate am inteles e problema pe civic-uri) ca de bucsi / brate / telescoape / arcuri nu se poate vb in conditiile de drum din RO.

Si oricum ca idee poate sa fie masina cat de sprintena o fi daca bucsa dintre scaun si volan nu stie tot degeaba

@Razv Lasa ma nu mai spune la lume ca alerg ca ma cred racer

Comentariu

Postat în original de adrian17071979 Vezi post
              Din punct de vedere al confortului sigur aici au iar germanii un cuvant greu de spus.
              Daca mai punem si intretinerea ........clar blonjii cu ochii albastri sunt deja la o lungime de masina fata de japonezi.
              Cu toate acestea , japonezii sa nu uitam au si fabrici in Europa dar cum stim prea bine este diferenta intre original si ulterior o fabrica construita departe de "mama" ei.
              Acum alegerea este exclusiv doar a ta , insa la acesti bani sigur iti face cu ochiul Vw -nul care il cunosti destul de bine din spusele tale.
              Din punct de vedere al confortului ai dreptate, nici o japoneza nu se poate compara cu rivalele nemtesti, dar la fiabilitate orice japoneza distruge orice nemtoaica, nu degeaba de ani de zile ocupa primele locuri ale topurilor de fiabilitate, iar nemtii usor usor se duc in jos. din fericire la masinile enumerate mai sus nu se pune problema, atunci inca se mai faceau masini in germania.

Ontopic: Eu golful l-as exclude daca zici ca ai mai avut, bora as exclude-o pentru ca mi se pare urata, la fel si octavia care cu 1.6 mai si consuma de rupe si pleaca de pe loc doar cand da cineva in tine din spate. Raman deci polo-ul, civic-ul si corolla:
              Polo e foarte mic, eu nu l-as lua decat daca as sti ca nu ies deloc cu el din oras si as avea vreo 50 de kg ud
              Corolla si civic sunt doua masini foarte reusite, dar dintre ele eu as alege civic, e modelul meu preferat de hatch ep2-ul, e foarte fiabil, intretinerea e decenta si motorul e foarte sprinten.

Comentariu

Polo-ul e o masina "sprintena" pt oras si decenta pe exterior , asta daca stii cum sa ii folosesti cutia cu 6 viteze (5 inainte si AC ).

Revenind on topic m-am mai interesat si de fiabilitatea japonezelor si se pare ca toyota, special corrola au numai probleme , nu mari dar care se aduna iar la civicuri este cunoscuta urmatoarea problema : cad cutiile , pe modelul EP2 cutiile , si mai precis rulmentaraia din cutie se duce cam la 70k km , ceea ce este inacceptabil din punctul meu de vedere, cel putin la o japoneza

Astept, mai precis sper ca cineva de pe acest forum sa vina sa imi spuna ca ma insel si ca Honda EP2 este o masina ff fiabila sa si sa imi povesteasca experienta lui cu ea.

Comentariu

Si uite asa am incalecat pe sa si v-am spus povestea asa: Cu nemtii inainte Sumi ........

Comentariu

Pana la urma ce ai cumparat/ales?

Comentariu

Nu am achizitionat nimic .... sunt inca in febra cautarilor .... si in febra convingerii parintilor sa suporte o mare parte din pretul viitoarei achizitii

Comentariu

Hai spune noua achizitie

Comentariu

Am achizitionat masina

Wii ... am achizitionat masina :|

Golf 5 , 2007 , 1.6 MPI , ~46.ceva km , din romania

Nu cred ca mai trebuie sa dau date despre masina (performante). ramane decat sa incerc sa identific linia de echipare si eventual optionalele / lipsa lor.

O sa deschid un topic nou in care sa incep o prezentarea mai detaliata a masiniii

Comentariu

Buna alegerea, sa-l stapanesti sanatos.

Comentariu

Multumesc

ms pt urari .

Comentariu

Procesare...
                              X