Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Achizitie masina

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Achizitie masina

Salut toti utilizatorii forumului supercars.
    Am urmatoarea "problema": sunt in cautarea unei masini dar sunt foarte indecis, bugetul pentru o masina sh ar fi undeva la 8.000 de euro sau pentru o masina noua 11.000 de euro. Precizez ca am 19 ani, permis de 1 an si ar fi prima mea masina.
    Pana acum m-am uitat numai dupa masini sh, pana tatal meu a vazut oferta la Di Bas pentru Opel Corsa in 5 usi undeva la 10.000 euro (in felul acesta am ajuns la bugetul de 11.000 de euro pentru o masina noua). Pe de o parte mi-ar conveni ca ar fi masina noua, as da eu primul km etc. pe de alta parte nu prea imi convine motorizarea, avand un motor mic de 1.2 benzina.
    Ca masini sh m-am gandit la urmatoarele:
    -Golf 5 1.9 TDI
    -Mazda 3 hatchback 1.6 benzina
    -Ford focus 1.6/ 1.9 diesel
    -Opel Astra GTC
    -Seat Leon 1.9 diesel
    Toate fabricate dupa 2007

Astept pareri. Va multumesc!

Bine ai venit andrei.

Din ce ai enumerat tu eu m-as orienta catre un Golf 5 si ca argumente ar fi asa:
    - 5 stele EuroNcup, deci o masina sigura;
    - se depreciaza mai greu fata de alte marci, deci un pret bun la revanzare;
    - motorizare diesel 1.9 fiabila,economica;
    - arata bine atat interior cu materiale de calitate decenta, si exterior arata binisor;

Seat Leon ar mai fi o solutie, masina facuta cu parti luate de la VW motoare+cutie;

Comentariu

Multumesc pentru raspuns PWR. Si eu tot la un Golf 5 ma gandesc chiar daca as putea sa imi iau o Corsa noua, Golful mi se pare o masina mai barbateasca plus ca are motorul foarte bun (cel de 1.9 TDI). Seat Leon imi place cum arata la exterior doar ca interiorul nu imi place deloc. Ford Focus fabricat in 2009 (modelul cu facelift) ar mai fi o optiune. Oricum mai astept pareri.

Comentariu

Salut !
        Ma asteptam sa citesc : Golf 5 GTI , Opel Astra OPC , etc . si totusi uite ca citesc si masini care la 19 ani ai tai ( multi inainte si km fara incidente ) sunt destul de utile si nu au propulsoare insetate de combustibil si putere .
        Si acum sa trecem la subiect.
        De Ford Focus , asa cum am scris si unui user de aici de pe forum care vrea sa isi achizitioneze un astfel de model , sunt masini foarte bune dar nu cele pe benzina ( atentie : 1.6 benzina consuma extrem de mult datorita raportului greutate / putere , mai pe inteles , caroserie grea pentru asemenea motor ) .
        La un motor diesel de 1.6 , revizia anuala ( 15000 km efectuati ) este in valoare de 800 lei ( ulei , filtru de ulei , filtru de motorina , filtru de polen ) si are o putere ( nu ne gandim la forja si vitezisme ci la drum lung si consum de combustibil imbinate cu confortul acestui model ) si o tinuta de drum mult peste motorul de 1.6 benzina.
        Asadar , alegerea este a ta si oricare ar fi aceasta sa fi mandru si matur in condusul unu autoturism de zi cu zi.

Comentariu

Multumesc Adrian si toate cele bune. Ford Focus as alege doar diesel si mersi pentru sfat, am mai auzit ca sunt bune si am condus unul (1.6 diesel) si am ramas placut surprins. Cred ca o sa optez pentru o masina SH decat o Corsa noua, totusi este motorul destul de mic, chiar daca inca nu sunt decis 100%. Dintre toate Golf 5 si Ford Focus ma atrag cel mai mult, poate si Astra GTC dar este cam incomod in 3 usi.
          Totusi s-ar merita un Opel Corsa nou? Eu ma gandesc ca singurul avantaj ar fi ca mi-as lua o masina noua ca in rest motorul este cam micut si mi se pare putin cam feminina, cu o culoare neagra poate arata putin mai bine...
          Sunt pasionat de mic de masini si condus dar raman cu picioarele pe pamant, ma gandesc la consum, fiabilitate si costul intretinerii plus ca in Romania nu exista autostrazi si drumuri cum ar trebui, degeaba ai o masina cu motor de 3000 daca vrei sa te folosesti de ea cum ar trebui iti pui mai mult viata in pericol si oricum eu sunt tanar si cu putina experienta in condus.

Comentariu

Procesare...
          X