Buna. In viitorul apropiat as dori sa achizitionez o masina de preferabil nemteasca. Ce imi recomandati ca marci, combustibil, benzina sau diesel? De ce benzina? De ce diesel? Mentionez ca nu fac multi km pe an cu masina poate conteaza. Rog seriozitate. Multumesc.
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
benzina sau diesel
Adună
X
-
Daca faci putini km/an iti trebuie o masina cu motorizare pe benzina.
Diesel e bun pentru cei care fac multi km/an(minim 15 000 km).
Toate cele de mai sus sunt valabile daca iti cumperi o masina noua, dar daca cumperi o masina SH atunci mergi pe un diesel, costurile de intretinere sunt asemanatoare cu un benzinar.
Diesel-ul e mai economic, cu fiecare km pe care il faci, indiferent ca faci 1000 sau 20000 km/an.
Ca marci recomand VW, Polo,Golf,Passat orice din marca asta se merita, dar daca vrei ceva mai fiabil, as merge pe un BMW seria 1 sau 3 cu 320D...motorizare de 2000cc diesel.
-
Salut,
Si eu sunt nou pe forum si sper sa iti pot da un sfat adecvat... Masina o alegi in functie de mai multe criterii:
-kilometri rulati putini : iti recomand benzina (din punct de vedere al carburantului)
-fiabil, consturi de intretinere mici : iti recomand diesel, iar dina ceasta gama ai VW Golf sau asa cum a spus PWR, Polo si Passat reprezinta alegeri intelepte
-confort: aici nu pot sa-ti spun decat Mercedes
Oricare ar fi alegerea ta, ia in calcul si taxele de inmatriculare..
Comentariu
-
1. Marca de masina ( vorba unui proverb ) : Te duci in Germania sa cumperi un autoturism second-hand si la intrare in parcare te intampina un reprezentant care te sfatuieste in achizitionarea unui autoturism .
Dupa cateva discutii si vizionarea mai multor masini , te intreaba : Ai bani?
La care tu , ramai putin ingrijorat si raspunzi constrans : Am ceva bani .
Reprezentatul iti da un raspuns final :
Ok ai bani , asadar ordinea de cumparare a unui autoturism este urmatoarea: Mercedes , Bmw , Audi , Wv , Ford si Opel .
La care tu il intrebi : Pai si daca nu am bani?
Ordinea este inversa.
2. Daca nu parcurgi multi km achizitioneaza un model pe benzina , cele pe motorina din cauza "foartei bune calitati a motorinei" din tara noastra , ai sa intampini multe probleme ( injectoare care se infunda sau raman blocate , pompa motorina care de asemenea este foarte sensibila , etc. )
Comentariu
-
Adrian...putin te-as contrazice la ordinea acea....ok sunt de acord ca mercedes sa fie prima(desi nu imi place de nici un fel gama)insa deja bmw locul 2 este cu semnul intrebarii
as pune calitatea japoneza pe locul 2 dupa renumita mercedes si mai apoi bmw si audi sau invers
in final,o masina pentru oameni de rand intradevar sunt vw in primul rand(eu zic ca ii cel mai ok)skoda...seat si pe urma opel si ford
oricum omul ar trebui sa aiba in vedere costul de intretinere in primul rand si foarte important un buget ca nu ii tot una daca vorbim de o masina second de 10 mii(e60 bmw..c sau e class,audi a4 b7 si etc..)sau max 5mii si ii vorba de un bmw e46,passat,bora,leon,fabia si etc
legat de benzinar sau diesel...daca zici ca putini km atunci benzinar oarecum(desii tot as zice diesel dar daca folosesti pe distante mici masina este mai ok benzinar,dieselul fiind mai sensibil)mai mare este intrebarea legat de intretinrea marcii decat cea de motorizare(diesel ceva mai scumpa la intretinere dar compenseaza prin consum)insa daca cu dieselul stii sa te comporti(tratat la rece cum trebuie,ulei ok,motorina cat de cat buna si etc etc..nu intru in detalii)te tine sute de mii de km fara probleme
Comentariu

Comentariu