Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Taxele auto in 2012!

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Taxele auto in 2012!

Din ce in ce mai ciudat

Românii care n-au plătit taxa auto o plătesc la prima vânzare, cine a plătit prea mult ia bani înapoi
    Alfista fino alla morte! Il cuore ha sempre ragione!

sigpic

Să vezi ce complicații vor fi. Deja multe mașini sunt mai ieftine decât taxa, devin fier vechi. Deși ele nu-s nici proaste, nici foarte vechi și merg impecabil. Doar că nu vor mai putea fi vândute.

Asta cu reducerea e o metodă de a forța cumva să nu se mai dea banii celor care dau în judecată statul pentru vechea taxă (și sunt mulți). Va începe o nouă distracție în acest sens.

Pe de altă parte dacă apare o taxă pe poluare din 2013, va fi crunt, pentru că CO2 nu mai corespunde cu capacitatea cilindrică și vor fi surprize mari pentru cei care au motoare mici.

Comentariu

Nu se vor mai vinde masini decat cele care au 3 ani , deoarece taxa este foarte accesibila in comparatie cu cele care sunt mai "batrane" de 3 ani.
      Eu nu inteleg astfel de legi , insa nu cred ca v-a rezista astfel de lege mult timp.
      Multi dintre noi nu isi permit sa cumpere o masina de 3 ani , acum in momentul de fata , masina este o necesitate ( masinile de lux este alta mancare de peste , aici fiind multe de zis , cum ar fii exemplu Aro cu motor de peste 2500 cmc sau alte masini care duc spre combinatia motor mare vs necesitate , 4*4 sau pick-up ) ceea ce la noi in tara este vazut altfel astfel de masini ( poluare peste limitele admise- si aici sunt multe de discutat , taxe pe cilindree- aici sunt iar multe contradictii chiar si exemplul de mai sus , taxe peste taxe- vinieta drum , parcare , autostarada ( se ia in calcul pe viitor si aceasta ) , poduri , etc. )
      Cu toate acestea , eu cred in continuare ca nu se v-a mentine mult timp astfel de taxa .
      Speranta moare ultima.........

Comentariu

Inteleg principiul pentru care exista o astfel de taxa insa nu au fost in stare sa stabileasca niste reguli clare si de bun simt inca de la inceput...ne-au tot zapacit cu taxa asta, au creat doar haos si nemultumiri cu nemiluita! In plus, in afara, taxele pentru o masina sunt enorme insa nu exista revolta din partea populatiei si de ce? Simplu, pentru ca banii aia se vad, mai exact se vede cum sunt investiti in infrastructura! Si nici la noi nu cred ca ar fi chiar asa o problemea grava daca banii ar ajunge in imbunatatirea drumurilor, soselelor si autostrazilor, cred ca majoritatea soferilor ar accepta taxele daca acestea ar ajunge acolo unde trebuie!

Comentariu

Aici te contrazic putin , daca imi dai voie.
          Ok , taxe sa existe dar in limita bunului simt si nu in ultimul rand in limita posibilitatilor.
          Uite , dau un exemplu relevant .
          Eu m-am imprumutat in banca 2000 euro anul trecut , am luat e39 cu tot cu drum am dat 2500 euro .
          Taxa de inmatriculare in 2010 era in valoare de 1000 euro .
          Acum taxa la asemenea masina cu motor de 2000 cmc este de 2000 euro...........
          Si acum vine urmatoarea intrebare:
          Se merita sa cumpar o masina din 97 inmatriculata in RO si sa mai platesc 2000 euro taxa de poluare?
          Si mai vine o intrebare:
          Se mai cumpara astfel de masini ?
          Si urmatoarea intrebare : O vand sa imi achizitionez un e60 ( mai putin poluant , taxe mai mici , consum de carburant mai mic ) cine cumpara masina mea?
          Mai degraba o pastrez decat sa o dau la fier vechi.
          Sper sa nu fiu luat in nume de rau , dar un singur lucru este cert :
          NU AVEM POSIBILITATEA TARILOR DEZVOLTATE .

Comentariu

1. Taxa nouă este programată să stea doar 1 an și apoi să fie introdus un impozit pe CO2 anual pentru toată lumea.

2. 99% vor păstra mașinile anul viitor pentru că nu vor fi dispuși să le dea pe nimic.

3. Mulți s-ar putea să le dea totuși în 2013 dacă taxa pe CO2 va fi foarte mare, pentru că scoate din ecuație motorul mic - acum mulți se reorientează spre motoare sub 2000, dar CO2 scăzut nu ține în mod necesar de asta. Sunt destule motoare în zona asta, noi, care scot CO2 mai mult ca mine cu motor diesel de 3l și doar euro4. Dacă vor să mulgă grav lumea, cu taxa asta mașina poate fi un mare lux în România.

4. Știu că se pot înmatricula mașinile și în alte țări, nu numai Bulgaria - poate fi o soluție, deja niște amici vor să treacă pe numere de Germania definitiv, să vedem dacă este realizabil.

5. Evident că noi suntem niște amărâți ca populație comparativ cu Europa, dar guvernanții au bani și pentru ei taxele sunt nesemnificative.

Comentariu

Adrian, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste taxele in limita bunului simt. Comparatia mea era doar sugestiva pentru ideea ca oricum banii parca se duc in vant. Clar, nu ne putem compara cu Europa cand vine vorba de nivelul de trai, insa chiar cred ca ar exista mult mai putine nemultumiri daca s-ar impune taxe acceptabile pentru marea majoritatea- nu ma mai obosesc sa exclud guvernantii, este evident ca voi face asta- si daca cei care propun o anumita lege ar arata clar unde vor ajunge si ce se va realiza cu acei bani, chiar cred ca am intra intr-o zona de civilizatie in care sa acceptam sa dam un ban pentru domeniul public, pentru binele nostru. Dar nu, taxele se schimba de la o zi la alta, trebuie sa termini dreptul sa poti sta la zi cu noile proiecte de lege altfel pierzi firul, si stam inca in haos si nemultumiri.

Comentariu

Corect , asa este , mai avem pana la civilizatie ( cu toate ,ca aste un inceput si aici iti dau dreptate ).
                Cu toate acestea , eu cred ca anul 2012 nu se vor vinde masini foarte multe ( cel putin cit s-au vandut in 2011 ).
                Sincer nu vad rostul acestei legi , nu vad unde este ocrotirea industriei proprii de masini care au exact aceleasi taxe ca si celelalte ,( cum se bateau in piept pana acum , ocrotim industria autohtona ) nu este un lucru rau , dar pot sa afirm ca nu avem posibilitatea acestor taxe .

Comentariu

Procesare...
                X