Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

5 lucruri pe care le poți face ca să devii un șofer mai bun

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • 5 lucruri pe care le poți face ca să devii un șofer mai bun

    Există o vorbă care spune că toată viața ai câte ceva de învățat. Oricât de deștept sau bun ai putea crede că ești, tot timpul găsești ceva nou, ceva necunoscut. Așa că ne-am propus să îți dăm cinci idei care te pot face un șofer mai bun.

    Un curs de conducere defensivă



    De-a lungul ultimilor ani au apărut destul de multe școli de pilotaj în țara noastră. Printre cele mai cunoscute se numără Titi Aur Defensive Driving, Guidare Pilotare, Napoca Rally Academy și Vali Porcișteanu Driving School.

    Pune-ți mașina la încercare la un track day



    De câteva luni de zile avem, în sfârșit, un circuit auto adevărat în România, la vreo 50 km de București. Aici poți să mergi cu mașina personală și, după ce plătești taxa de intrare, poți să explorezi limitele în condiții optime de siguranță.

    Dacă nu îți permiți un track day, poți să încerci (cu foarte multă precauție) o parcare mare și goală pentru a vedea cum se comportă mașina în cazul în care trebuie să frânezi brusc sau să eviți un obstacol. Pare banal, dar aceste exerciții te pregătesc fizic și psihic pentru situațiile reale care se pot transforma în accidente.

    Joacă-te pe simulatoare bune



    Gran Turismo 6 e foarte bun pentru PlayStation, iar pentru PC poți să alegi Live for Speed, Assetto Corsa, Formula 1 2013 sau Dirt3. Sigur, dacă îți permiți un volan performant, cu atât mai bine. Nu e chiar experiența reală, dar nu uita că și piloții se antrenează uneori cu ajutorul jocurilor pe calculator.

    Ține ambele mâini pe volan



    Dacă ai făcut școala de șoferi cu un instructor priceput, ar trebui să știi că modul corect de a conduce e cu ambele mâini pe volan. De altfel, aceasta este prima regulă pe care o înveți și la un curs de conducere defensivă.

    Ideal ar fi ca mâinile să stea în pozițiile 9 și 3, contrar ideii generale care spune că e mai bine în pozițiile 10 și 2 (după acele ceasornicului). Astfel, poți să reacționezi mai rapid dacă trebuie. Piloții profesioniști fac asta, așa că de ce nu ai face-o și tu?

    Exersează dacă nu îți iese o manevră

    Dacă nu poți să faci o parcare laterală așa cum ai vrea, rezervă-ți 30 de minute într-un week-end pentru a exersa. Nu te gândi că nu o să-ți iasă niciodată, fiindcă oricine poate să facă o parcare laterală, așa că trebuie doar să lucrezi mai mult.

    Ideea exersatului se aplică oricărui aspect al șofatului. Degeaba ai permis de conducere de zece ani dacă ai condus mai puțin decât un începător.

    Sursa: Promotor.ro
Procesare...
X