Rezultate 1 la 2 din 2

Cum prelungim viata anvelopelor de iarna

Aceasta este o discutie despre Cum prelungim viata anvelopelor de iarna in cadrul Intretinere forum, parte din categoria Discutii Auto; Cand vine vorba de montarea cauciucurilor de iarna, prelungirea vietii lor, dar şi depozitarea lor, trebuie sa tinem cont de ...

 1. #1
  PWR
  PWR este deconectat
  Power by Diesel Array
  Data înscrierii
  27.05.2009
  Locație
  Constanta
  Postări
  3.337

  Implicit Cum prelungim viata anvelopelor de iarna

  Cand vine vorba de montarea cauciucurilor de iarna, prelungirea vietii lor, dar şi depozitarea lor, trebuie sa tinem cont de anumite lucruri.
  Specialiştii spun că anvelopele de iarnă nu ar trebui utilizate mai mult de cinci ani, deşi viaţa lor s-ar putea extinde la 10 ani, deşi după 5 ani se recomandă verificare anuală a cauciucurilor.  Începem cu montajul

  Acesta ar fi indicat să se facă într-un service autorizat. Astfel, ele pot fi verificate înainte de montaj, presiunea în pneuri poate fi reglată corespunzător, şi pot fi echilibrate.

  Pe parcursul iernii, este bine să verificăm periodic presiunea în anvelope. Acest lucru trebuie făcut când anvelopele sunt reci.

  Dacă presiunea în pneuri este prea mică, acestea vor rula tensionate pe flancuri. Astfel, va apărea uzura pronunţată pe laterale. Dacă circuli cu presiune mare, aderenţa va fi mai scăzută, iar banda de rulare se va uza excesiv pe centru. Presiunea prea mare face ca anvelopa să fie mult mai uşor afectată de lovituri prin impact. De asemenea, există riscul exploziilor şi al deformării jantei.

  Pentru a prelungi viaţa anvelopelor trebuie să-ţi adaptezi stilul de condus la condiţiile de iarnă.

  Cum poţi face acest lucru? Încearcă să eviţi gropile din asfalt, în special trecerea cu viteză peste ele, impactul cu bordurile şi frecarea anvelopelor de ele, precum şi zonele abrazive de pe şosea sau denivelările.
  Totodată, evită contactul pneurilor cu substanţe chimice, nu accelera sau frâna brusc (lăsând la o parte momentele necesare, desigur), nu vira din scurt şi cu viteză ridicată.

  Nu depozita anvelopele la întâmplare

  Un alt factor important pentru prelungirea vieţii anvelopelor este depozitarea.

  Când vine vorba de depozitare, temperatura trebuie să fie constantă, iar cauciucurile să nu fie aşezate la soare sau expuse la lumină artificială cu un conţinut ridicat raze ultraviolete.

  Cauciucurile trebuie depozitate în spaţii răcoroase, uscate şi cu ventilaţie naturală. Dacă sunt depozitate afară, trebuie acoperite cu o prelată perfect etanşă.

  Totodată, contează modul în care sunt aşezate. Dacă sunt pe jantă, pot fi aşezate una peste alta. Cele fără jantă trebuie aşezate pe verticală, în rafturi. Pot fi aşezate şi e orizontală, dar nu mai mult de patru.

  Ideal ar fi pneurile să fie ambajate în huse speciale.

 2. #2
  damyy2019
  Guest

  Implicit

  Cel mai bine pentru anvelope este sa le depozitati intr-un spatiu inchis ferite de inghet si de lumina soarelui...


 

Taguri pentru acest subiect

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita postările proprii
 •  
Powered by vBulletin™ Version 4.2.3
Copyright © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Toate drepturile rezervate.
Fus orar: GMT +3. Acum este ora 23:17.