Achizitionarea unei masini rulate este, în foarte multe cazuri, ca şi cum ai juca la loterie: tine de noroc. Pe de o parte sunt clientii care încearcă să scoată un pret cât mai bun si sunt atât de dornici să-si cumpere o masină încât sunt ”orbiti” de febra cumpăraturilor, ignorând astfel micile defecte, iar pe de altă parte sunt proprietarii, care sunt dispuşi să recurgă la înselătorii pentru a-si vinde marfa. InspectorAuto.ro a lansat un ghid practic destinat cumpărătorilor de maşini rulate, cu ajutorul căruia şoferii pot reduce la minimum şansele de a fi păcăliti. Acest ghid este disponibil gratuit şi poate fi descărcat de pe site-ul InspectorAuto.ro

”Un vânzător care stie să vorbească si un automobil curat, aparent îngrijit, pot să apeleze la emotionalul cumpărătorului foarte usor, iar acesta să lase garda jos, să fie mai putin atent la ceea ce e pe cale să cumpere. Având ghidul în fată si pixul în mână, cumpărătorul nu mai poate să omită etape importante în procesul de verificare a masinii”, a declarat Mihai Cune, fondator si director general al InspectorAuto.ro.Ghidul are 6 pagini şi 53 de puncte de verificare, acesta fiind disponibil si în varianta pentru maşinile din România, si în varianta pentru maşinile aduse din afara ţării. Scopul ghidului este să-i facă pe clienti să fie mai atenţi la detalii indiferent cât de mult pe place maşina aflată la vânzare.
”Acest ghid este menit să-l aducă pe client mai degrabă în zona raţională a procesului de achizitie şi să-l îndepărteze de sfera emoţională, care poate mult mai usor să-l conducă spre o alegere păguboasă”, a spus Mihai Cune.Conform unor studii s-a constatat că 80% dintre masinile SH aduse în România au kilometrajele măsluite, iar un client are sanse în proportie de 60% să dea peste una cu vicii ascunse, fie a fost furată, fie a avut multe daune (posibil daune totale).Daca ti-ai stabilit bugetul si esti hotărât să-ti cumperi o maşină SH nu-si rămâne de făcut decât trei lucruri: te înarmezi cu răbdare, descarci ghidul de verificare şi te apuci de vizualizat maşini. Spor la cumparaturi!

Sursa: Promotor.ro